3D fémnyomtatás: technológiai forradalom

0 Comments

Az 3D nyomtatás kifejezésekor sokan azt fogják mondani, hogy ez egy olyan technológia, amely csak az elmúlt évtizedben volt. De kiderült, hogy már az 1981 óta is lehetséges volt. Bár természetesen az utóbbi években a módszerek drasztikusan fejlődtek, ugyanazok az alapelvek már évtizedek óta használatosak.

Azonban a legutóbbi időkig ez az egyedülálló gyakorlati alkalmazás rendkívül korlátozott volt, főként a hobbik és a tervezők a prototípusok gyors létrehozása érdekében. Ami azt jelenti; A modern 3D nyomtatók egyik legnépszerűbb felhasználója a társasjáték figurák tervezői, amelyek egészen az egész iparágat szemléltetik.

Mindez azonban hamarosan megváltozik, az 3D fémnyomtatás pedig a közeljövőben széleskörű valósággá válik.

Milyen messze van az új 3D nyomtatási technológia következményei?

Fém nyomtatási korlátozások

A fém 3D nyomtatás már egy ideje volt, de komoly korlátai voltak, amelyeket csak a közelmúltban lehet leküzdeni. A legnagyobb jelentősebb korlátok a költségek és az idő voltak, amelyek mind a fémgyártást csak a nagyobb iparágak elérése érdekében tették, a NASA pedig az egyik legismertebb szervezet, amely rendszeresen használja azt.

Próbáld ki az 3D-animációs nyerőgépes játékokat a kiváló grafika és a kiváló nyerési lehetőségek érdekében! Élvezze az új címeket Jungle Jim El Dorado video slotok, kizárólag a Spin Palace Online Casino számára.

Dióhéjban; lehetséges a fémnyomtatás, és széles körben elismerten a bonyolult, bonyolult fémalkatrészek létrehozásának kiváló módja. Azonban ezeknek az alkatrészeknek csillagászati ​​jellegű létrehozásának költsége, és az idő, ami ahhoz szükséges, hogy az egyes részek távol maradjanak a hatékonyságtól, azok az esetek, amikor az 3D fémnyomtatásra támaszkodtak, általában a tervezésre, és nem a tömegtermelésre korlátozódtak.

De mindez úgy tűnik, megváltozik.

Az epikus arányok forradalma

Ha valaha is dolgozott az autóján, és a szerelő elmondta, hogy a szükséges részét meg kell rendelni, a helyes reakció a vállak sóhajtása és lecsúszása. Általában azt jelenti, hogy napokig vagy akár hetekig is várni fog, hogy az autója visszaálljon a munkakörülmények között.

De képzeld el, ha a szerelő egyszerűen kinyomtatná a szükséges részt, és 30 perc múlva visszajön az útra. Ez az a kényelem, amit az 3D fémnyomtatás kínál. A következmények óriásiek: a gyártók hirtelen csak egy szobát igényelnek egy 3D nyomtatóval, ahelyett, hogy hatalmas raktárak lennének, a padlótól a mennyezetig.

De ez csak a felületet karcolja. Az ilyen módon kinyomtatott alkatrészek erősebbek, könnyebbek, és egyébként kiválóabbak lennének minden módon, hogy a fém alkatrészek a hagyományos módon történjenek.

Milyen messze vagyunk?

A Cold-Spray fémnyomtatás széles körben elismerten a legígéretesebb 3D nyomtatási rendszer, amely egy szilárd felületen fémrészecskék égetésére alkalmas rendszert használ, amely fizikai objektumot képez. Ezt a technológiát használja a NASA, és a közelmúltban szélesebb körben hozzáférhetővé tette az 3D nyomtatót.

A 2017-ben Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium lenyűgöző bejelentést tett, amelyben kijelentette, hogy létrehozott egy 3D nyomtatási fém rendszert, amely megbízhatóan olyan rozsdamentes acél tárgyakat hozhat létre, amelyek legalább kétszer olyan erősek voltak, mint a hagyományos módszerek. Ugyanebben az évben a MarkForged fémnyomtatót adott az $ 100,000 alatt.

Ami azt jelenti, hogy a fémnyomtatás forradalma már megtört, és valószínűleg nem lesz túl sokáig, mielőtt sokkal gyakoribb lenne. Ami azt illeti, mikor a gépkocsi-szerelők nyomtatási részek maradnak, még nem látható, de talán nem olyan messze van a jövőbe, mint gondolkodni.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
3D fémnyomtatás: technológiai forradalom Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: