Az 2018 hírek összefoglalása

0 Comments

Sok hónapos politikai feszültségek után Észak-Koreában és Dél-Koreában reménytelenné vált az év, amikor egyetértettek azzal, hogy mindketten csapatokat küldenek a Dél-Korea Pyeongchang-i téli olimpián versenyezni. Az északi részvétel valóban történelmi pillanat volt a koreai sportkapcsolatokban. Nemcsak az észak elutasította az 1988 Szöuli olimpián való részvételt, hanem megpróbálták megzavarni őket, miután megbeszélték a tárgyalásokat a terrorista támadások támogatásával.

Az intenzív nyomást követően Zuma Zuma elnök végül beleegyezett abba, hogy lemond. Még akkor is, amikor a televíziós bejelentést tette, az elnök megismételte, hogy nem ért egyet a saját ANC pártjának tettével. Az 75 éves politikus korábban elutasította a hívásokat, hogy visszalépjen Cyril Ramaphosa alelnöke, az újonnan kinevezett ANC vezetője javára. Miután 2009 óta dolgozik, Zuma úr számos állítással szembesült a korrupcióval.

Amikor a Cambridge Analytica Scandal Facebook botrány tört meg, azt jelentették, hogy a több mint 50 millió ember személyes adatait veszélyeztették, hogy megkönnyítsék azt, amit a vállalat „kutatásnak” nevezett. Ez az adatmegsértés betakarította a Facebook-felhasználók azonosságait, hálózatait és „szereti” szavazási magatartásuk felmérése céljából. Később Donald Trump elnökválasztási kampánya Cambridge Analytica-t bérelt, hogy segítse a politikai reklámozás célját az amerikai felnőttek millióitól gyűjtött adatok alapján.

Április hozta a szomorú híreket, hogy DJ Avicii öngyilkosságot követett el Omán szállodai szobájában. Családja egy egyszerű kijelentést adott ki, amely a következőképpen szólt: „A mi szeretett Timünk egy kereső, törékeny művészi lélek, aki válaszokat keresett az egzisztenciális kérdésekre. A túlterhelő perfekcionista, aki utazott és keményen dolgozott olyan ütemben, amely extrém stresszhez vezetett. Békét akart találni. Tim-et nem az üzleti géphez készítették; érzékeny fickó volt, aki szerette a rajongóit, de megrázta a figyelmet.

A királyi esküvő megtörtént, és az egész világ megtörtént, ahogy Harry herceg és Meghan Markle hercegváltásait megnézte. A pezsgő alkalom mindenkit rövid időre adott a rossz hírektől - és az esély arra, hogy igazi mese legyenek. A globális televíziós közönség nagyobb volt, mint William és Kate Middleton hercegének esküvője, és több mint 29 millió amerikai néző hangzott el, hogy nézze meg Harryt és Meghan-t a csomót a William és Kate 23-jéhez képest.

Szaúd-arábiai nők végül egy mérföldkő döntésben vezetett autókat. A jövőben valószínű, hogy a hatóságokat szaúd-nők kéréseiből fogják lebegni, akik ki akarják használni ezt a lehetőséget. Korábban Szaúd-Arábia szigorú törvényei minden nőt megkövetelték, hogy engedélyt kérjenek a férfiaktól, mielőtt részt vehetnének olyan tevékenységekben, mint például a közutakon vezetett autók. Ez azt jelentette, hogy minden nőstényt magán sofőröknek kellett vezetniük.

Tizenkét fiú és a futballedzőjük, akik Thaiföldön a Tham Luang-barlangban vannak, végül megmentésre kerültek. Ez egy potenciális katasztrófa, amely végül sokkal boldogabb kimenetelű volt, köszönhetően a nemzetközi megmentési erőfeszítéseknek, amelyek magukban foglalják a UK és máshol. A fiúk azóta nemzetközi hírességekké váltak. Emlékeznünk kell azonban egy halálra: Saman Kunan, egy korábbi thaiföldi haditengerészeti SEAL, aki meghalt, miközben oxigént szállított a fiúknak.

Az Apple Inc. piaci kapitalizációjában elérte a 1 trillió dollárt (£ 767bn), és ez lett az első állami vállalat, amely áttörte a $ 1-trillion korlátot. E mérföldkő eléréséig az Apple természetesen megverte a rivális tech-alapú konglomerátumokat, mint például az Amazon és a Microsoft. Az 2007-en az első iPhone értékesítésének időpontjától kezdve az Apple részvényértékei az 1,100% -kal emelkedtek, csaknem egyharmaddal ugrottak az előző 12 hónapokban.

Egy történelmi döntésben India úgy döntött, hogy dekriminalizálja a homoszexualitást. Korábban az LMBT embereket az ország gyarmati napjairól szóló törvény alapján indították el (377 fejezet). Ez a meleg szexet „természetellenes bűncselekménynek” nevezte. A Legfelsőbb Bíróság határozata egyértelművé tette, hogy a szexuális irányultság alapján történő minden megkülönböztetés a jog alapvető megsértésének tekinthető. Ennek ellenére még mindig erős ellenállás áll fenn a vallási csoportok és a konzervatívabb vidéki területek között.

Jamal Khashoggi eltűnt az isztambuli Szaúd-konzulátus látogatása során. Később kiderült, hogy a szaúd disszidensét és a Washington Post oszlopíróját ténylegesen megölték, és a testét a szaúd konzulátus épületében bontják. Minden Khashoggi meglátogatta a nagykövetséget, hogy rendezze a dokumentumait a közelgő házasságkötéséért a török ​​vártársával, aki várt kívül. Ez lesz a vízparti pillanat a szaúdiak és globális presztízsük számára? Vagy nyugati szövetségeik lehetővé teszik számukra, hogy egy másik golyót kikerüljenek?

Kaliforniában új erdőtüzek kényszerítették az 250,000-ot, hogy menjen el az államot pusztító szörnylángok bibliai látványából. Észak- és Dél-Kaliforniát lefedve ezek a tüzek három hatalmas lángra egyesültek.
Trump, mint gondoskodó, úgy reagált ezekre a szörnyű vészhelyzetekre, amikor az erdei erőforrások durva gazdálkodásáról beszélt, és azzal fenyegetett, hogy finanszírozási csökkentéseket szabhat ki. Milyen hős!

A londoni Gatwick repülőtér zárva van a karácsonyi menekülés magassága miatt. Először is, a rendőrség letartóztatása, majd engedje el két ártatlan gyanúsítottat. Az incidens megmutatja, hogy a sérülékeny nemzetközi repülőterek hogyan lehetnek ilyen események. Valódi gondolat a kormányok számára a világ minden tájáról. Reméljük, hogy nem okoz további copycat eseményeket.

Ez volt az év 2018. Szóval mi az új az 2019-hoz? Svédországvégrehajtották a kaszinójátékokat szabályozó új törvényeket, és érdekes lesz látni, hogy mely más országok fognak követni.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Az 2018 hírek összefoglalása Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon