Óra, ami megmentheti az életedet

0 Comments

Viselhető technológia halad előre egy törékeny ütemben. Csak tegnap úgy tűnik, hogy az óráján a leginkább lenyűgöző dolog egy primitív számológép volt. És milyen izgalom volt. Ma azonban a smartwatch hívásokat kezdeményezhet és fogadhat, szöveges üzeneteket küldhet, sőt akár olyan játékokat is játszhat, mint a Spin Palace Online Casino. Az órától függően természetesen.

Ez a technológia egy lépéssel tovább haladt, és most a smartwatch megmentheti életét. Drámainak hangzik, de igaz. A szóban forgó kiegészítő tartozékot az AliveCor KardiaBand-nak hívják, és bár a névnek nyelvtani autokrata lesz mindenhol, amely a helyükön elmerül, a készülék minden bizonnyal lenyűgöző.

Szív elemző erő

Az AliveCor KardiaBand kompatibilis az Apple Watch szolgáltatással, és egyszerűen csak a már meglévő watchband-ba nyílik. Aktív állapotban a készülék részletes információkat küld az elektrokardiogramon keresztül egy órarendelésre. A megadott információk tartalmazzák a lényeges információk bontását, beleértve a szívverés szabálytalanságait, valamint a vér káliumszintjét.

Az egész folyamat anélkül fejeződik be, hogy mindenféle tű nélkül használják, ami általában az ilyen tesztek elvégzése. Ez egyedül sok örülni fog, mivel a népszerűtlen tűk az általános népességben vannak. De mennyire fontos ez a funkció, és mennyire értékes az információ?

Életmentő információ

A hyperkalaemia nevű állapot akkor utal, amikor a vérben túl sok kálium van. Ez nem komolyan hangzik, de valójában életveszélyes lehet. A kálium növekedése káros hatással lehet a szív elektromos jelére, ami végső soron halálos eredményeket okozhat. Természetesen a legjobb, ha ezt a feltételt hamarabb, mint később kezelik. Az egyetlen kicker, hogy egy ilyen állapot felismerése nagyon nehéz. Legalább normál körülmények között.

Vic Gundotra, az AliveCor vezérigazgatója rámutatott arra, hogy a készülék fejlesztése érdekében hatalmas mennyiségű kutatást végeztek. Egy közelmúltbeli sajtóközleményben kijelentette, hogy munkát végeztek a Mayo Clinic-szel, amely magában foglalta a vér káliumszintjének kimutatására alkalmas rendszer kialakítását, anélkül, hogy tűt kelleneett volna használni. Ez nyilvánvalóan 2 millió EKG, 4 millió kálium érték és 23 év adatgyűjtés volt. Az eredmény egy algoritmus volt, amely EKG rendszeren keresztül képes káliumszinteket kimutatni. Lenyűgöző a legkevésbé!

De pontos?

Érdemes megjegyezni, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügynöksége még nem hitelesítette az eszközt a rendeltetésszerű használat céljából. Habár ez valamilyen módon lefelé haladhat. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az orvosi iparágban az EKG-rendszerek hyperkalaemia kimutatására való használatával kapcsolatos korábbi vita merült fel. Úgy tűnik, hogy folyamatos vita folyik arról, hogy mennyire pontosak az eredmények, és ha megbízhatóak.

Korábbi tanulmányok az EKG-rendszereket hatástalanná tették, bár a tanulmányok kismértékűek és korlátozottak voltak. A témáról kérdezték, hogy a belgyógyászati ​​professzor, a Virginia University of Medicine, William J. Brady több dolgot is mondhatott. Először kijelentette, hogy lehetséges az EKG-n keresztüli hyperkalaemia kimutatása, és személyesen elküldte a betegeket az EKG-mérések alapján. Hangsúlyozta, hogy az EKG-rendszerekkel való valódi helyzet az, hogy az orvosok egyszerűen képtelenek olvasni az eredményeket oly módon, hogy hatékonyan diagnosztizálják a hyperkalaemiát. Brady szerint azonban teljes mértékben hisz az ilyen rendszerekben.

Akárhogy is, a készülék bizonytalan marad, és úgy tűnik, hogy még egy ideig marad, amíg a nyilvánosság számára elérhető. Addigra még mindig szükség van a tűkre a részletes vérvizsgálathoz és a hyperkalaemia kimutatásához, de bizonyíték arra, hogy a technológiai fejlődés, mint például egy óra, ismét megmentheti az életedet. Ha nem most, a jövőben is!

Források:

https://www.theverge.com/2018/3/12/17109036/apple-watch-kardiaband-alivecor-ekg-reader-hyperkalemia-health-artificial-intelligence

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Óra, ami megmentheti az életedet Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon