Faro-ról

0 Comments

A klasszikus kaszinó kártyajátékok közül Faro minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb. Habár nehezen fogják találni a Faro játékát ma, akkor több száz éve uralja a földalatti klubokat, bárokat és illegális kaszinókat. Eredetileg Pharoah vagy Farobank néven ismerték ezt a szerencsejáték-kártyát az 17th században, és leginkább az Old West-hez kapcsolódnak. A játékot gyakran hasonlítják a pókerrel, mivel sok hasonlósággal rendelkezik, beleértve a könnyű tanulást és a jó esélyeket.

Francia eredet

Faro egy francia Basset nevű játékból származott. Ez egy szerencsejáték-kártyajáték volt magas társadalom a rendkívüli pénzösszeg miatt elveszett minden játékban. Bár udvarias játéknak tartották, Basset végül tiltották az 1691-ban. Faro-t először a XIV. Századi XIV. Pharaon néven a játék gyorsan elterjedt a délnyugat-franciaországi körben, átveszi az új „Basset” -et. Rendkívül népszerűvé vált, amíg túl nem lett tiltva.

Annak ellenére, hogy a fáraont Franciaországban tiltották, Angliában még az 18th Century-ben játszották. A név végül a fáraóra váltott, majd Pharo-ra rövidült. Az 19th Century-nél a Pharo játék az útba került Egyesült Államok ahol a neve megváltozott ahhoz, ahogyan ma Faro-ként ismerjük. Hamarosan az ország egyik legnépszerűbb szerencsejátékjává vált, és különösen az Old Westben volt. 1882 szerint Faro annyira népszerűvé vált, hogy az összes többi szerencsejátékot az USA-ban elfedte.

Bucking a tigris

Akkoriban a legtöbb játékkártya hátulján egy bengáli tigris volt. Mint ilyen, a Faro játékát gyakran a „tigris Bucking the Tiger” -nek nevezték, vagy a tigris mese csavarását. létesítmény. A tigris egyesület tovább bővült a népszerű szerencsejáték-városokkal, amelyeket gyakran Tiger Town-nek hívnak. Faro-t a második világháborúig játszották le, amikor kipusztult. A mai napig Faro nagyon eltűnt, bár még mindig Las Vegasban és Renóban játszották az 1985-ig.

A Beállítás

Faro viszonylag egyszerű játék volt. Faro minden fordulóját „Faro Banknak” nevezték. Ez azért volt, mert minden egyes körben egy személy volt a kijelölt bankár. A játékot egy-egy pakli egész kártyával játssza le. A játékban lévő játékosokat vadászoknak hívják, akik zsetonokat (csekket) vásárolnak a bankárból. A fogadási értékek változatosak voltak, de az Old West-ben az ellenőrzési értékek az 50 cent és a 10 között voltak. A faro asztal ovális volt, kivágva a bankár számára. A táblára egy táblát helyeztek el, amely számlappal ragasztott egy lapot az elejére. Ez a fogadási elrendezést képviseli.

Fogadás Faro-ban

A vadászok három különböző módon fogadhatnak. Az első lehetőség az volt, hogy az egyik 13 kártyára helyezze a tétet. A második lehetőség, ha egyszerre több kártyára fogadunk, egy tétet több lapon keresztül. A harmadik lehetőség az volt, hogy a felső lap tetejére helyezkedett el. Miután a fogadásokat elhelyeztük, a bankár összekeveri a kártyákat és a kártyákat egy foglalkozó dobozba helyezi. Az első „szóda” kártyát égetnék, az 51 kártyákat pedig a fedélzetre hagynák. Aztán a bankár két lapot húzott. Az első kártya a bankkártya lesz, és a kereskedő doboz jobb oldalán található. A második kártya volt a játékos kártyája, és a kereskedő doboz bal oldalán található.

A bankkártyát a vesztes kártyára jelölték. Bármely kártya, amely a bankkártyával azonos névvel rendelkezik, elveszítené a bankár minden kártyán a nyeremény összegyűjtését. A játékos kártyája a kereskedő doboz bal oldalán található nyertes kártya lett. Bármely kártya az elrendezési táblán, amely ugyanazzal a névvel rendelkezik, mint a játékos kártya, az 1: 1 visszatérését kapja a bankártól. Azok a vadászok, akik a magas kártyacsoportra fogadnak, csak akkor nyertek, ha a játékos kártyája magasabb volt, mint a bankkártya.

rézbevonó

Faro-ban minden büntetőt fizettek, miután a két kártyát minden körben felvették. Minden olyan fogadás, amely az elrendezési táblán volt, ami nem nyert vagy vesztett, a táblán maradt. A kártyákat elhelyező vadászok más kártyára váltották, ha akarják. Ha a játékosok vissza akarták fordítani a kifizetett tétet, akkor az elrendezési táblázatban egy „réz” nevű tokent helyeztek el. Ezt a fajta fogadást rézképzésnek nevezték. Amikor csak három lap maradt a fedélzeten, a punterek a végső döntési sorrend megjósolásával tétet hozhattak. A helyes tét 4: 1.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Faro-ról Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon