A sportfogadások várható értékének kiszámítása

0 Comments

Ha szeretne fogadni a fogadási stratégiai játékodat, akkor meg kell gondolkodnia az Ön által elhelyezett fogadások várható értékével. A fogadások várható értéke (EV) az, hogy a várható nyeremények milyen nagyok, átlagosan egy puntnál. Más szóval, ha a tétet többször is elhelyezte, akkor mennyit várhattok, hogy nyerjen vagy veszítsen? Ennek ismerete segít abban, hogy jobb döntéseket hozzon, és ez nagyon egyszerű.

Formátum az EV meghatározásához

A várható érték kiszámításához használt egyenlet meghatározza a nyerési valószínűségének értékét szorozva a tétenként nyerhető összeggel, és a veszteség valószínűségével szorozva azt, amit minden tétnél elveszítene. Az utóbbi számot ezután kivonjuk az előbbiből, és ez a tét várható értéke.

A várható érték képlete a következőképpen írható:

(A győztes valószínűsége) x (nyeremény összege tétenként) - (veszteség valószínűsége) x (összeg Elveszett Bet)

Például, ha az $ 10-t egy érme dobásakor fogadod és $ 11-ot kapsz, ha megnyered, az egyenlet:

(0.5 x 11) - (0.5 x 10) = 0.5

Ez azt jelenti, hogy ebben a fogadásban elvárható, hogy $ 0.5-ot nyerjen minden letiltott $ 10-ért.

Ez nagyszerű az érme dobásánál, és megmagyarázza a várható érték elvét, de mi van, ha sportfogadás? Könnyű a várható értéket a tizedes odds-okhoz igazítani, és azt használni, amikor eldönti, hogy melyik sportfogadásokat helyezze el.

Ahhoz, hogy az EV-t tizedes odds-os sportfogadással meghatározhassa, néhány más számítást kell elvégeznie, majd helyettesítenie kell azokat az általános képletbe. Keresse meg a fogadás potenciális nyereményeit a tét számával megszorozva, majd kivonja a tétet. Annak érdekében, hogy megtalálja annak valószínűségét, nézze meg az Ön által megadott bukméker esélyeit, és szükség esetén tizedesjegyekre konvertálja őket. Miután ezek a tizedes oddsok megoszlanak, az 1-ot ezekre az esélyekre osztjuk, hogy megtaláljuk az eredmény valószínűségét.

Ha egy játékos között fogad Manchester United és Wigan, például lehet, hogy ilyen esélyeket kapnak a könyvben, ahol fontolóra veszi a pénzt: az 1.263 esélye az ember U nyerésére; 13.500 esélye Wigan győzelemre és 6.500 esélye egy döntetlenre. A Wigan-győzelem tizedes esélye 13.5, így a valószínűsége 1 / 13.5 = 0.075 vagy 7.4%. A $ 10 potenciális nyereményei (10 x 13.5) - 10 = $ 125.

Az a valószínűsége, hogy elveszíti ezt a tétet, a Manchester United győztes és a csapatok rajzolásának valószínűsége. Ez az (1 / 0.1263) = 7.92 vagy 0.792 + (1 / 0.65) = 1.54 vagy 0.154, amely az 0.946-hoz érkezik. Az az összeg, amit elveszít, az, hogy mennyi volt az első fogadás, ami ebben az esetben $ 10. Most megvan az összes szükséges információ, és a konkrét számítás így néz ki:

(0.074 x $ 125) - (0.946 x $ 10) = - $ 0.20

Ez azt jelenti, hogy ennek a fogadásnak az esetében elveszt egy átlagos $ 0.2 értéket minden letiltott $ 10 értéknél. Ha ezek az esélyek, hogy a könyvvizsgáló adta neked, ez azt jelenti, hogy ezek az esélyek, amiket elvárnak Öntől.

A számított EV használata

Összehasonlíthatja az EV-t a különböző sportfoglalkozásokon, hogy megtalálja azt, amelyik a legkedvezőbb kifizetésekkel rendelkezik az Ön számára, de az EV-t is használhatja egy fogadási üzlet kiszélesítéséhez. A sporteredményekre vonatkozó esélyek, szemben az érme dobásokkal, szubjektívek; ha tudsz valamit, ami arra enged következtetni, hogy saját valószínűségét egy Wigan-győzelemre számítod, annál magasabb, mint az implikált esély, akkor rendezett nyereséget tudsz tenni.

Nem csoda, hogy a várható értéket a bukméker nyereményszorzók összehasonlításakor a legértékesebb számításnak tekintjük, és most tudod, hogyan kell használni. Biztos benne, hogy megtudja, mennyire elengedhetetlen ez az eszköz, amint elkezdi saját alkalmazását.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A sportfogadások várható értékének kiszámítása Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon