Chilling Out - A Cans, hogy hűtsék magukat

0 Comments

A dolgok hideg tartása mindig az élelmiszer- és italipar fő célja volt. A hűtés és a hideglánc létfontosságú az élelmiszer ehető tartásában, és az italok csak a megfelelő hőmérsékletre hűtött italok. Évtizedek óta azonban a tudósok igyekeztek hidratálni az italok hűtésére.

Először lehetetlennek tűnt, amíg valaki ténylegesen nem csinálta.

A gondolat, hogy egy jéghideg italt megragadunk egyenesen a zsákból, és egy jó játékra kényszerülnek Blackjack már nem cső álom. A jövőben nem lesz szükség hűtőszekrényre, hogy hideg italokat tartsanak, és a fagyasztóba eső dolgok napjai a gyorsabb hűtés érdekében hosszú ideig eltűnnek.

Egy hideg forradalom

Több mint 20 évvel ezelőtt jött létre az önhűtő kannák tudománya. A mező egyik úttörője Mitchell Joseph volt, aki meg akart tervezni egy sörtartályt, amely az aktiválás után gyorsan lehűlhet. A próba és hiba után a HFC-134a gázzal működő hőcserélő rendszerrel érte el célját. Míg a koncepció működött, a HFC-134a egy romboló üvegházhatású gáz, amely 1400-szer károsabb, mint a szén-dioxid.

A csapatok ellenére a kutatókat az eredmények ösztönzik, és a folyamatot finomították és környezetbarátvá tették.

Ma a Chill-Can-val és hasonló termékekkel láthatjuk munkájuk gyümölcsét. A Chill-Can egy önhűtő italkészlet, amely hűtő nélkül is lehűtheti a tartalmát. Amikor először teszteltük, a dobozok csökkenthetik a folyadék hőmérsékletét 15 Celsius fokon belül 2 percen belül.

Figyelembe véve az átlagos szobahőmérsékletet 22-fok körül, a folyadék fagyos 7-fokra csökken, ami több, mint elég hideg ahhoz, hogy a szomjúság leálljon.

A Lowdown a Chill Factoron

Szóval, hogyan működik ez a technológia?

A konzervdobozok, a csészék és más hasonló termékek a termék közepén átmenő hőcserélő rendszerrel vannak kialakítva. A leggyakoribb típus egy kis henger, amelynek a szelepe a doboz alján található.

Amikor megnyom egy gombot a doboz alján, kinyitja a szelepet, a nyomás alatti szén-dioxidot a hengeren keresztül bocsátják ki, és kiszorítják az alsó részből. A gáz gyors bővülése hűsítő hatást fejt ki a hengerre, ami azt követően gyorsan lehűti a körülvevő folyadékot. 2 perc múlva a folyadék hirtelen lehűlt 15 fokokkal. Ugyanez a rendszer használható a szódától a sörhöz, a jégkávéhoz, vagy csak olyan italokhoz, amelyeket fogyasztáskor hűteni kell.

Hűtött a környezetről

De mi van a környezeti hatásokkal?

Nem csak több CO2-ot pumpálunk a levegőbe mindezen új dobozokkal? A jó hír az, hogy a dobozokban használt szén-dioxidot más folyamatokból visszanyerik, amelyek a CO2-ot melléktermékké teszik. Tehát lényegében ugyanolyan mennyiségű gáz kerül a légkörbe; ez csak a palackozás előtt van.

A Chill-Can és az önhűtő termékek valóban pozitív hatást gyakorolnak a környezetre, mivel nem igényelnek hűtőberendezést. A kevésbé hűtő kevesebb elektromos áramot, alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást és kevesebb üvegházhatást okozó gázot jelent a légkörbe.

Egy Can-Do hozzáállás

A környezetvédelmi szempontok mellett az önhűtéses technológia egy teljes termékpiacot hoz létre az 3rd világ országaiban, ahol a villamos energia és a hűtés problémát jelent. Ideálisak a sportlétesítmények, a szabadtéri piacok, a kemping, a túrázás és a parkok számára is, ahol a hűtés nem könnyű. Mivel a technológia bővül és javul, az ár lassan megfelel a normál dobozoknak és poharaknak.

A cél az, hogy megváltoztassuk az italok eladásának megítélését, és csak olyan italokat kell hűteni, amelyeket mindig hidegnek kell tartani, mint például a tej és az ivójoghurt. E tekintetben hatalmas lépések történtek, és a nagyobb szupermarketláncok közül néhány megkezdte az önhűtő dobozok tárolását. Csak idő kérdése, hogy az egész világon mindenütt jelen legyenek, és mindannyiunknak van egy kicsit hidegebb az életünkben.

Kutatási linkek:

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Chilling Out - A Cans, hogy hűtsék magukat Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon