Kína társadalmi hiteltulajdonságai: zárolt ajtók megnyitása

0 Comments

Az emberek szinte mindent online csinálnak ezekben a napokban, így a digitális ujjlenyomatokat mindenütt elhagyják. Azok a hirdetések, amelyeket a különböző emberek látnak a Facebookon vagy a Google-on, attól függnek, hogy a múltbeli online viselkedésük szerint milyenek lesznek. Ezek az adatok hamarosan alkalmasak arra, hogy megfelelő új autót és akár egy fizetési tervet is javasoljanak az egyének számára, amint azt a szakértők arra számították, hogy vajon miért változtatja meg a mesterséges intelligencia a gépjárműipart. De hol kell a társadalom felhívni a vonalat?

Mivel 2014 Kína az egyéni viselkedést egy szociális hitelrendszer segítségével követte nyomon. Figyelembe veszik az egyén életének minden aspektusát, és egy számot hozzárendelnek minden személyhez. Ez hasonló a ma használt hitel pontszámokhoz, de sokkal több adat felhasználásával kerül kiszámításra.

Minél magasabb az egyén, akkor minél több lehetőség áll rendelkezésükre. Azok a tényezők, amelyekkel valaki szociális hitelminősítését határozza meg, magukban foglalják az online barátokat, ahol élnek, és milyen gyorsan fizetik az adósságaikat. Azok, akik magas pontszámot kapnak, olyan járulékokat kapnak, mint az alacsonyabb kamatlábak, vagy az otthonukban és az autóbérlésben lemondottak. Ezzel szemben természetesen az alacsonyabb minősítésű emberek nem.

Alipay szezámhitele

Zhima a kínai "Sesame" -et jelenti, és ezt a privát hitelminősítő platformot az Ant Financial fejlesztette ki az Alipay számára. Az Alipay Alibaba, az Ant Financial leányvállalata, és mobil fizetési platformként működik. Az 2015-ban a Kínai Népi Bank az Ant Financial és hét másik technológiai vállalat számára engedélyezte saját pontozási platformjainak kifejlesztését.

A Zhima Creditben való részvétel hatása a kormányzati rendszeren belüli egyéni értékelésre nem világos, és a Zhima részvétel önkéntes. Mint Alipay, a Zhima név az Ali Baba történetén alapuló wordplay-t használ. Ebben a történetben a „nyitott szezám” szavak feltártak egy kincszel teli barlangot. Szezám A hitelek pontszámai olyan alacsonyak lehetnek, mint az 350 vagy az 950 értékek, és nagyobb összeg, ami azt jelenti, hogy hasonló szerencsét eredményez.

Az előnyök részletei nem ismertek, de nem nehéz elképzelni, hogy ezek közül néhány lehet. A fogyasztók kedvezményeket kaphatnak a különböző árukról és szolgáltatásokról, vagy akár kedvezményes bánásmódban részesülhetnek és magasabb státuszúak lehetnek az online kaszinókban. Néhány olvasónak ez egy kicsit Orwelliának tűnhet, és talán ez a kormány ötlete. A Kínai Kommunista Párt a szociális hitel pontszámokat vizsgálja, mint az emberek gyengébb együttműködési módjait.

Alipay Legutóbbi misztepje

Ahogy egyre több életet hajtanak végre mobil eszközökön, és az Alipay úgy működik, mint egy „szuper alkalmazás”, amely mindent használhat Kínában, az az információ, amelyet a platform az enyém egyre kiterjedtebbé teheti. Januárban azonban 2018 a vállalat túl messzire ment.

Az Alipay olyan szolgáltatást bocsátott ki, amely részletes beszámolót adott arról, hogy az ügyfelek hogyan használták a fizetési alkalmazást az előző évben. Ezek a jelentések magukban foglalják a Zhima-pontszámokat, az Alipay nyitóoldalán alapértelmezésben megadott engedéllyel.

Eddig az Alipay csak akkor tudta elérni ezeket a pontszámokat, ha kifejezett engedélyt kapott a felhasználóktól, de az alapértelmezett beállítás nagyon szokatlan és nehezen észrevehető volt. Sokan szándékosan „egyetértettek” azzal, hogy megosztják a részleteiket, és amikor az akció kitett, az Alipay forró vízbe került.

A Zhima Credit és az Alipay most is nyilvánosan bocsánatot kért, de a kínai polgárok továbbra is aggódnak az Ant Financial által végső soron tulajdonban lévő vállalatok közötti kommunikáció miatt. Ezen túlmenően ez az ügy rávilágított arra, hogy az online vállalatok milyen gyakran viselkednek ilyen módon.

Bár mindez problematikus, az a tény, hogy a kínai emberek kifejezik elégedetlenségüket, jó jel. A szociális hitel pontszámok és hasonló rendszerek hamarosan egyre szélesebb körben elterjednek, de fontos, hogy rendelkezések legyenek érvényben. Ha ez a jövő nem kerülhető el, talán legalábbis kezelhető.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Kína társadalmi hiteltulajdonságai: zárolt ajtók megnyitása Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: