Klasszikus szerencsejáték-babona

0 Comments

Már régóta említettem, hogy lenyűgözőnek találom a babonákat, és még mindig csinálom. Végül is van valami, ami meglehetősen csodálatos arról, hogy az emberek mennyire fognak menni, hogy megpróbáljanak valamiféle rendet hozni az ismeretlennek. Még akkor is, ha valami egy mandrake gyökeret helyez be friss tejbe, és az ágya alá szorítja. Nyilvánvaló, hogy ez elvonja a gonosz szellemeket, mivel - ahogyan mindenki számára jól ismert, hogy a gonosz szellem tankönyveit megtanulták - nincs semmi gonosz a gyökereken és a tejen.

Szóval, azt hittem, hogy itt az ideje, hogy a babona tárgyát ássam. Már sokat olvastam a témáról, és ez az információ is hasznos lehet valahol.

Személyes babona

Sok viccet csinálok a babonákról, de tudom, hogy nem vagyok immunizálva. Igen, tisztában vagyok azzal, hogy teljesen értelmetlen azt gondolni, hogy valami olyan, mint például a cipőfűzőkötése, ami jó szerencsét hozhat, de a gondolatok még mindig néha átkelnek az elmém.

Az én személyes babonaim a mentális foglalkozások formájában jönnek létre. Megígérem Lady Lucknak, hogy másnap kocogni fogok, ha úgy látja, hogy megfelelő (lásd, mit csináltam ott)? Néha elfogadja az üzletet, és néha nem. Azt hiszem, ez csak egy fickó, szívtelen hölgy.

A szerencsejátékos paradoxonja

A Szerencsejátékos Paradoxja azt a hitet vallja, hogy a szerencse újjáépíthető a különösen nagy győzelemhez vezetett lépések követésével, vagy a figyelemre méltó győzelemhez. Tehát, ha valaki elfelejtette mosni a kezét egy olyan napra, ahol egy különösen nagy potot nyertek, a logika az, hogy nem a mosás keze lehet a szerencsés pillanat körülvevő körülményeinek visszanyerése és újraépítése. Végül is Lady Luck nem elégedett, hacsak nem egy tisztátalan kezekkel találkozik.

Bizonyos esetekben az emberekről ismert, hogy megszállottan befektetnek az ilyen babonákba, annyira, hogy a babona minden, de az OCD formája; Obszesszív-kompulzív zavar. Olvastam egy Las Vegas-i alapú öregembert, aki egy listát tartalmaz a követelményekről, egy hosszú oldalról, hogy ki kell jelölnie, mielőtt elindul a kaszinóba, hogy nyerőgépeket játszhasson.

Nem vagyok biztos benne, hogy pontosan mi volt a listáján, de a cikk azt mondta, hogy közel fél órát vesz igénybe, hogy elhagyja a házat. Ragaszkodott ahhoz, hogy ha a listát helyesen fejezték be, akkor szerencséje lenne. Esetében Lady Luck látszólag komolyan igényes lunatikus formája volt. Azt hiszem, könnyű voltam, mert a kocogás legalábbis elérhetõ, miközben még mindig látszólag jó.

Kisebb babonák

Természetesen sokkal kisebb és társadalmilag elfogadható babona van. A nagymamám nem fogadja el a kockát, ha neki adják, amikor társasjátékokat játszanak. Azt követeli, hogy az asztalra kerüljenek, ahol felveszi őket. Ez egy kicsi, buta babona, de az, ami nyilvánvalóan dolgozott neki. Régebben elpusztította Monopolyban.

Néhány más szerencsejáték-babona, amit olvastam, az; nem fütyül a szerencsejátékban, nem játszanak egy csiszolt asztalon, nem számítanak pénzre játék közben, nem keresztezve a lábakat az asztalnál, és nem adnak pénzt más játékosoknak. Az utolsóat az emberek hozták hozzá, akik el akarták kerülni, hogy olyan szoros ökölbe jussanak, gondolok.

Agy ellentmondások

Amikor eljutsz hozzá, úgy tűnik, hogy az emberi elme egy olyan dolog, ami erőteljesen befektetett nonszenszbe. Vagy legalább; erőteljesen befektetett az ismeretlen kicsit kézzelfoghatóbbá tételére.

A leg logikusabb emberek tisztában vannak azzal, hogy a rulett a kerék nem lehet pozitív eredményeket adni; a fizikai világ csak így nem működik. A kerék minden centrifugája véletlenszerű, és minden eredmény teljesen véletlenszerű. De függetlenül attól, hogy ezt ismerjük, az emberek még mindig rendelkeznek kis babonaikkal, még akkor is, ha elrontják és nevetik. Úgy tűnik, csak az a mód, ahogyan az elménk munkálkodik az elsődleges szinten.

Talán most gondolkodhatsz, hogy teljesen egészséges gondolkodású és logikus ember vagy, és soha nem töltenéd az energiát olyan hülye dolgokra, mint a babona. De fogadok, hogy még mindig ismételje meg a „kérlek” szót a fejedben, ha vársz egy ismeretlen eredményt, vagy talán még a szót is hangosan elmondja. Talán a sport játékokat nézve, és a kedvenc csapata gyökerezésére?

Te csinálod, ugye? Kik pontosan kérnek, ha megkérdezem? Nagyobb hatalom, vagy a hírhedt Lady Luck, akinek nevét nagybetűvel írhatom, és nem tűnik furcsanak? Hé, nem bírom. Ő és én jó dolog van. Sokkal többet kocogok, mivel a futás a mi ajánlatunk tárgyává vált.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Klasszikus szerencsejáték-babona Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon