Deep Fakes Videók itt vannak

0 Comments

A Deep Fakes Videóváltás technológia

A hamis hírek korában, ha látni akarjuk, akkor egy dolog, amit bízhatunk, a videofelvétel. A fotó-vásárlástól eltérően, vagy az írott szó felháborító követelésétől eltekintve, a videókat nem lehet olyan könnyen adaptálni a centrifugálásra, vagy akár egyenesen félretéve. Vagy ők is? Ezekben a napokban nem biztos, hogy mindig biztos lehet benne. És az oka az úgynevezett mély hamisítványok emelkedése. Ez a videó megváltoztató technológia, amely megdöbbentő módon módosíthatja a videofelvételeket. Például az egyik vezető ausztrál műsorszolgáltató mély hamisítványokat használt, hogy megváltoztassa azt, amit egy korábbi miniszterelnök, Malcolm Turnbull mondott. Más műsorszolgáltatóknak és hírcsatornáknak szóló figyelmeztetésük során kísérleteik azt mutatták, hogy már nem kell névértéket venniük azzal, amit valaki más állít. Alapvető fontosságú, hogy ez most a helyzet, hogy úgy tűnik-e, hogy dokumentációs bizonyíték áll rendelkezésre az állítások alátámasztására, természetesen, ha ez egy olyan videó formájában van, amely a mély hamis kezelésnek volt alávetve.

Mi a mély hamis videó?

A mélyhamisított videó automatizált arc-leképezési technológiát alkalmaz, így az egyik arcát úgy lehet átfedni egy másikra, hogy nagyon természetesnek tűnik. Bizonyos esetekben egy hasonló szájformájú színész lehetett filmezni, mondván, hogy a szavak nem voltak az eredeti felvételben. Ezt követően az eredetit teljesen zökkenőmentesen leképezzük. Bár kis mennyiségű pixeláció jelenhet meg, ezek alig észrevehetők, ha a hamisított videót a videó streaming szolgáltatásokra töltik fel. Nem csak a száj és a szavak megváltoztathatók. Néhány mély hamisítvány egy egész arcot használ, amelyet egy másik személy testére ragasztanak. Ezzel a technikával lehetőség van arra, hogy úgy nézzen ki, mintha egy személy bármit szeretne. A technológia hasonló arcfelismerő szoftvert használ, amelyet bármely, már széles körben elérhető szűrőszoftverben találhat.

Lehet-e Deep Fake-eket használni a szórakozáshoz?

Természetesen a mély hamis videó nem feltétlenül jelent problémát, különösen, ha a technológiát használják a mosoly emelésére. A technika ártalmatlan szórakozásra használható, mint például az élő kereskedő arcának megváltoztatása rulett például az asztalnál, ahol például egy hírességnek tűnik. Hasonlóképpen, mély hamisítványokat használhat a híres színészek vagy politikusok ajkak mozgásának megváltoztatására a képregény hatás érdekében. A komikusok már régóta használják a hangfelvételi technikákat, hogy úgy tűnjenek, mintha a híres emberek azt mondanák, hogy a dolgok, amiket általában nem mondanak, hogy néhány nevetést emeljenek.

Gondolj egy olyan komédia show-ra, amely valódi felvételeket és egy impresszionista vagy kettő hangjait használja. Az egész megtekintési élmény sokkal jobb lenne mindenkinek, ha az olvasható vonalak felülmúlják a képernyőn megjelenő emberek ajakmozgásait. A szatiristák már régóta használják a képregény hatását, és a mély hamisítványok lehetővé teszik számukra, hogy ötleteiket a következő szintre vezessék. Ugyanez mondható el valakiről, aki egy meme-t szeretne létrehozni az online megosztáshoz. Mindaddig, amíg senki sem azt állítja, hogy egy politikus mond valamit, amit nem tett, vagy ami becsületet okoz, hol van a kár? A komédia, mint az élet más területei, a kontextusba kerül. Lényegében a mély hamisítványok nagyon viccesek lehetnek, de csak akkor, ha tudják, hogy a technológiát figyelemmel kísérik

Melyek a mélyhamisítások lehetséges hátrányai?

A mély hamisítványok szórakoztató vagy komikus célú használatának flip-oldala az, hogy annyira meggyőző, hogy egyes embereket becsapni tud, kivéve, ha azt mondják, hogy használják. Amint azt már említettük, ez néha a kontextusból is ki lehet derülni, még akkor sem, ha azt közvetlenül nem jelezzük, általában a létrehozott nagyon komikus hatás miatt. Ez azt jelenti, hogy tudod megmondani, ha valaki mély hamisítványokat használ fel a disinformáció elterjesztésére, vagy hogy hamis állításokat készítsen másutt? A technológia minden bizonnyal kérdéseket vet fel azok számára, akik már aggódnak a hírcsatornáik hitelességéről - vagy más módon -.

Képzeld el, hogy egy világvezető beszédet készítsen egy sajtótestület előtt, amely magában foglalja a videofelvételeket. A mély hamis száj-szinkronizáló technológia és a hangjának tisztességes közelítése lehetővé tenné, hogy bármit mondjon. Politikailag ellentmondásos állításokat lehetne tenni. Úgy tűnik, hogy a mai napig a politikusok szájából származó durva vagy nem megfelelő észrevételek jönnek, anélkül, hogy könnyen észrevehető lenne, ha valódi vagy sem. Mi van, ha egy politikus tényleg mondott valamit, amit később megbánta, és tévesen azt állította, hogy nem? A technológia minden bizonnyal sok etikai kérdést vet fel.

És ez nem csak a világ vezetőire hat. Fontolja meg, hogy egy rivális vállalkozás hogyan tud „szavakat szúrni” egy versenytárs vezérigazgatójának, hogy szerezze meg a szélét, vagy elnyomja őket. Ugyanez a helyzet akkor is előfordulhat, ha egy bűnöző mély hamisítványokat akart használni annak érdekében, hogy a vizsgálat során valaki mást hibáztasson? Még akkor is, ha az ilyen lelki felvételek megjelenése után támadások merülnének fel, hihetnénk őket, ha az eredeti hamisság elsődlegesnek tűnt volna? A baj az, hogy a megkérdezettek közül sokan - mint most - megválaszolatlanok. Az egyik dolog, amit biztosan mondhatunk, az, hogy a mély hamisítványok itt maradnak, hogy így maradjunk, így jobban hozzászoktak hozzá.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Deep Fakes Videók itt vannak Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon