Gyémántok - egy marketing kampány csoda

0 Comments

Ha valaki mondja a „gyémántok” szót, akkor azonnal arra kényszerül, hogy válaszoljon a „örökre” kifejezésre. Ez önmagában bizonyíték arra, hogy mennyire mélyen beágyazódtak az emberi pszichébe a gyémántok.

A puszta látás hihetetlen értékű gondolatokat vált ki, és mindenki kivételével a legközelebbi szívét elbűvöli a szépségükben. Állj meg egy pillanatra; gondolj egy gyémántra a fejedben. Képzelete bizonyosan felidézte egy csillogó drágakő képét, amely fényében elkápráztatja, és érdemes egy kis vagyont.

Ez a gyémánt pszichológiája.

Csak a valóságban kiderül, hogy a gyémánt egyáltalán nem különösebben értékes. Először is, ezek nem ritkák. Más kövek, például a Morganite, a Tanzanite és a Topaz, sokkal ritkábbak. Másodszor, bizonyos specifikus iparágakon kívül gyakorlatilag nem használják őket, mivel ezek az egyik legkeményebb anyag, amelyet az emberek ismertek, és a Moh keménységi skálán 10-értéket képeznek. Mindazonáltal ezeket az átlagember óriási mértékben értékeli, akiknek szó szerint nincs gyakorlati hasznuk számukra.

Tehát miért tekintik értékesnek a gyémántokat? Ennek oka a történelem egyik leghihetetlenebb marketing kampánya, amely ma is érvényes. Az igazság az, hogy a gyémántok többnyire értéktelenek, és ha a józan ész érvényesül, akkor mindenki abbahagyja a vásárlást.

Az eljegyzési gyűrűk ősi rituálisa

Sokan az a benyomásuk, hogy az eljegyzési gyűrűk régóta fennálló hagyományok, bizonyosan a századok óta nyúlnak vissza civilizációnk gyökereihez. A gyémántokkal díszített gyűrűket meg kell vásárolni annak érdekében, hogy házasságot tegyenek. Ősi őseink ezt tették, és a házasság fogalma gyakorlatilag elválaszthatatlan attól a rituálétól, amikor egy kis vagyont gyűrűre költenek.

Az igazság az, hogy a gyémánt eljegyzési gyűrű fogalma csak körülbelül egy évszázad óta fennáll, és közvetlenül a De Beers gyémánt szindikátusnak tulajdonítható. Noha maga a gyűrű gondolata valóban beágyazódott az ókori történelembe, addig ezekben a gyűrűkben nem volt gyémánt rajtuk egészen a közelmúltban. A második világháború előtt a becslések szerint a házassági javaslat céljából vásárolt gyűrűk kevesebb, mint 10% -ában volt gyémánt.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy a De Beers elképesztő hosszúságú tevékenységet folytatott a 1900 korai szakaszában folytatott marketing kampányában, beépítve azt a gondolatot, hogy gyémánttal gyűrűt vásárolnak a házasság javaslására. De később ezt fogjuk elérni.

Jó befektetés?

Egy másik általános tévhit, hogy a gyémántok okos befektetés. Amit mondani; Úgy gondolják, hogy a pénz gyémánt gyűrűbe helyezése okos pénzügyi lépés. Éppen ellenkezőleg, becslések szerint egy eljegyzési gyűrű megvásárlásakor az érték azonnal 50% körül csökken, amikor elhagyja az ékszerüzletet.

Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy nincs pénzügyi értelme a gyűrű vásárlásának azzal a szándékkal, hogy a pénzt biztonságosan fektesse be. Tehát ismét ezeknek a köveknek nincs valódi értéke. Zavartan, és talán még kissé idegesítve is?

Vessen egy pillantást arra, hogy mi történt ...

A marketing terv

Edward Jay Epstein most híres cikke részletezi, hogy az 1947-ben De Beers oktató flottát alkalmazott az egész Egyesült Államok ez az iskolákat célozta meg. Ezek az előadások csak egy rendkívüli kampány részét képezték, amelynek célja az volt, hogy az 70 millió millió amerikai állampolgár számára minden jövedelem-sorozatot megcélozzanak, különös tekintettel a 15 életkorú nőkre. Minden iskolában egy előadást tartottak mély pszichológiai megközelítéssel, kifejezetten összekapcsolva a szeretet és a házasság fogalmát a csillogó kövekkel.

Elmondhatatlan milliók költöttek erre a kampányra, és ma is ma vannak. Ne feledje ismét, hogy az 1900 előtt nem volt szoros kapcsolat a gyémánt eljegyzési gyűrűk és a házasság között.

Tehát miért választotta De Beers ezt a példátlan megközelítést?

Úgy tűnik, hogy az ipar brit befektetői nemkívánatos felfedezést tettek, és azzal fenyegette, hogy összeomlik, ami többmillió dolláros befektetés volt.

Ha szeretné, hogy a kezét egy csillogó drágakő, akkor játszani kell Blackjack a Spin Palace Kaszinóban! Néhány nyertes kéz jelentősen javíthatja bankszámla egyenlegét, és segíthet abban, hogy megkapja a kezét egy csillagszórón!

De Beers született - hamis ritkaság

Tehát térjünk vissza néhány évvel a marketing kampány előtt.

Mint már említettük, a gyémántok nem ritkák. Ez a valóság az 1870-ben jött létre, amikor Dél-Afrikában fedezték fel. Lenyűgöző mennyiségű gyémántot fedeztek fel, és az írás a falon volt az ipar számára. Világossá vált, hogy ha a nem olyan drágakövek új hullámát engedik elárasztani a piacot, akkor telítettség lép fel, leértékelve azt, ami korábban ritka árucikk volt.

A helyzetre az ipar monopolizálásával került sor, amelyet a De Beers konszolidált bányák létrehozásával sikerült elérni, Ernest Oppenheimer elnök vezetésével. A De Beers a világ összes gyémántát birtokolta, majd azt készletezte, csak kis összeget értékesítve a nagyközönség számára, és így mesterséges ritkaságot hozva létre.

A kereslet ellenőrzése

Egy dolog az árukínálat ellenőrzése, de a piac valóban virágzóvá tételéhez ugyanolyan fontos a kereslet ellenőrzése. E célból De Beers tudta, hogy a korábban látott dolgokon túl egy marketing kampányra van szükség. Nem csak azért, mert a kő, amelyet megpróbáltak ásni, nem volt sok általános vonzereje, hanem azért is, mert a globális gazdaság akkoriban súlyos terhelésnek volt kitéve a folyamatban lévő háború miatt.

Tehát az 1938-ben az Egyesült Államok felé fordították a figyelmüket, amelyek szerintük a legnagyobb esélyük volt egy új, korábban népszerűtlen koncepció támogatására. Egy koncepció, amelyet bevezetni szándékoztak. Nevezetesen, mindenkinek kell lennie a gyémántoknak, de ezt csak azért kell megtennie, mert annyira magasra értékelték őket. De Beers ezután kapcsolatba lépett egy Philadelphiában található NW Ayer reklámügynökséggel.

Kiterjedt marketing megközelítés

Az NW Ayer kiválasztásának fő oka a kampányhoz való egyedi megközelítésük volt. A vállalat kimerítő mennyiségű kutatást folytatott a kövek észleléséről az akkori Egyesült Államok polgárainak szemében. Kiderült, hogy túlnyomórészt az ilyen köveket csak a gazdagok státusszimbólumának tekintik. Az alacsonyabb jövedelmű polgárok egyáltalán nem láttak indokot nagy összegek elköltésére, nem házassági javaslatokra, vagy bármilyen más okra, nem pedig ésszerű vásárlásokra. Mint például autók és házak.

Ezért az NW Ayer tudta, hogy ezt a felfogást nagymértékben meg kell változtatni. Olyan környezetet próbáltak megteremteni, ahol nemcsak a gyűrűket vásárolnák, hanem azokat soha nem fogják eladni. Ez elengedhetetlen; mivel, mint már említettem, a kövek nem vonzóak a viszonteladásban, ami minden bizonnyal elbocsátja a vásárlókat.

Kezdeti piaci vetés

Az első lépések annak a gondolatnak a kidolgozása volt, hogy a gyémántok az új forró tendencia az országban. Ezt rádión és újságon keresztül hajtották végre, rávilágítva arra a gondolatra, hogy a közismert hírességek gyémántszeggyűrűkkel házasságkötést javasolnak. Számos más történetet tettek közzé, amelyek a divatot az új trendhez kapcsolják, és rádióműsorokat fizettek, hogy kommentálják a tendenciát, amint ez felmerült a köztudatban.

A kezdeti kampány fontos része az 1900 első felében az volt, hogy a gyűrűket nagyrészt nem büntették meg. Csak a romantika ötlete és koncepciója körülöttük. A létező De Beers márkás hirdetések oktatási információkat nyújtottak a gyémántok vásárlásáról. Ezek az utasítások elmagyarázták, hogy a kő tisztasága, színe és vágása a legfontosabb. Pontosabban, az utasítások arról tájékoztatták, hogy jó vásárlás esetén a vevő büszke lehet rá, méretétől függetlenül.

Diamonds Are Forever

A kezdeti kampány nagy sikert hozott, néhány év alatt az 50% -os növekedése következett be. De csak az 1940-ek és az 1950-ek adták meg a De Beers utolsó ikonikus lendületét, amely megszilárdította őket a Amerikai Psziché. Ekkor folyik a korábban említett előadások az iskolákban, azzal a feltétellel, hogy a beszélgetések oktató jellegűek és az iskolás gyermekek számára hasznosak voltak.

Aztán az 1948-ban Frances Gerety felállt a sorral, amely egészen a mai napig meghatározza a De Beers-t. A gyémántok örökké vannak. A végső nyilatkozat mindazról, amit addigra kényszerítettek, az a mondat, amely mindössze 3 szavakkal átvette a házasság, a szerelem és a tartós kapcsolat gondolatát. Érdekes, hogy ezt a kifejezést először nem tapasztalták nagy lelkesedéssel a marketing osztály, de ennek ellenére sikerült hirdetéssé tenni. Miután a reklám elérte a nagyközönséget, és látta a hihetetlen rezonanciát, amelyet az amerikai lakosokkal szemben tapasztaltak, a kifejezést az összes jövőbeli marketingre kiterjesztették. Azóta egyetlen olyan hirdetést sem jelentettek meg, amely nem tartalmazta ezt a szlogent.

Nem kell rámutatni arra, hogy a www.adiamondisforever.com átirányítja Önt a De Beers hivatalos webhelyére, bizonyítva, hogy a kampány soha nem történt meg, és ma is létezik. Ez a kampány nemcsak a történelem leghosszabb ideje futó részét képezi, hanem azt is, amelyet a tökéletességre finoman hangoltak be.

Be kell vallanunk, hogy a kampány oly sok szinten működött, és mélyen hatott a pszichológiánkban, de még ha sokkal kevésbé is érdemesek, mint korábban elképzeltek, nem tagadhatatlan, hogy a gyémántok saját magukkal csábítanak, és nézz, és viselj!

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Gyémántok - egy marketing kampány csoda Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon