Európa legnagyobb klubjai valóban megérdemlik a rajongóikat?

0 Comments

Szerelem labdarúgás de utálom a klubokat a rajongókkal szemben? Ha igen, akkor biztosan nem vagy egyedül. Sok rajongó - különösen azok, akik Európa néhány nagyobb klubját támogatják - úgy érzik, hogy a klubok tulajdonosai csalnak. Tekintettel arra, hogy a labdarúgás világszerte több támogatást élvez, mint bármely más nézői sport, ez egy igazán figyelemre méltó jelenség, hogy a rajongók annyira látják a csalódottságukat, hogy az interneten vagy bannerekkel otthoni szerelvényeken. Miért van a legismertebb világméretű sportmárka látszólag elveszett az útjukat és elhomályosodik? Végtére is, a nagyközönség iránti érdeklődés a labdarúgás iránt az életképe. Olyan sportokkal, mint a rögbi unió és Amerikai A labdarúgás Európában ilyen előrelépést jelent, talán inkább azt mondaná, ha a nagy európai labdarúgó klubok a rajongók felé fordulnának, nem pedig figyelmen kívül hagyták őket. Csak nézd meg a sportfogadási tippek és weboldalak számát, amelyek ezekre a napokra szenteltek, mint a futballjátékok. Ahol a fogadási pénz megy, a rajongók gyakran hamarosan követik.

Mi történt rosszul a labdarúgó klubok kapcsolatával a rajongókkal? Miért érezhetik, hogy a rajongók nem bíznak az általuk támogatott klubokban, és talán még fontosabbak, mit lehet tenni?

A zárt átviteli áramkör

Elgondolkozott már azon, hogy miért nem játszik a klub a játékosok aláírásakor és az átutalások szervezésében? Természetesen a nagy pénzbirtokosokkal rendelkező nagy klubok - például a Chelsea vagy a Manchester City - nem működnek ugyanolyan szinten, mint az alsó bajnokság klubjai. Végül is a pénz beszél. A nagyobb pénztárcáját, amit klubodnak kell költenie, annál jobb játékosokat tud aláírni. Néhányan azzal érvelnének, hogy az európai piacok körüli átviteli ablakokban az alappiac etikája is fennáll, még akkor is, ha klubjuk nem olyan gazdag, mint a legközelebbi rivális. Ez azt jelenti, hogy teljesen lehetséges, hogy nem mindig a fontok, vagy az euró számába esik, a klubod bankszámláján. Miért?

Egyes német sajtó kommentátorai szerint az olyan klubok, mint az FC Bayern, a Juventus és a Real Madrid, hangulatos elrendezéssel működnek egymással, hogy mások között kizárják egymást. A megállapodás szerint 2014 óta informálisan működött, és a szabályokat, esetleg európai versenyjogokat is megsértette. Sok rajongó észrevette a klubok háromszögében mozgó játékosok számát, és kérdéseket vetett fel az állítólagos megállapodás tisztességességével kapcsolatban. Bizonyára a rajongók jobban megérdemlik ezt?

A Breakaway Impulse

A Football Leaks szerint a kontinens legnagyobb csapatairól szóló kinyilatkoztatásra szánt weboldal néhány európai klubban egyáltalán nem hűséges a bajnokságok történetére. megpróbál egy jogi cégen keresztül létrehozni, akár nem elszakad a szeretett Bundesligaból egy új bajnokság létrehozása érdekében. Ami még szörnyűbb lehet a klub hűséges rajongói közül, a Juventus, a Real Madrid, az FC Barcelona, Manchester UnitedAz Arsenal és az AC Milan mindannyian arról számoltak be, hogy az európai szuper liga nevű bajnoki bajnokságot alkotják.

Alapvető jelentőségű, hogy a jelentések kimutatták, hogy egy ilyen lépés a szokásos labdarúgó-irányító testületen kívülre kerülne az UEFA-ra, és még magasabb jegyárakat eredményezne. Vegyük fontolóra a szerény rajongót, a távoli szerelvényen való részvétel valószínű költségét az összes utazási költséggel, valamint a jegyárral. Egyesek számára, ami még fontosabb volt a bontó bajnokság szempontjából, a hagyománytól való eltolódás volt. A javasolt bajnokságba belépő klubok szükségszerűen nem tudnának versenyezni minden olyan hazai versenyen, amelyet a rajongók ismerik és szeretik.

A gazdag klubok nem táplálják a labdarúgást

Bizonyos értelemben megértheted, hogy a nagy európai kluboknak elsődlegesen saját ügyeik vannak. Végül is, a sikeresek évről évre zárva vannak versenykörnyezetben egymással. Mégis sok rajongó megérti, hogy az alapok és a létesítmények hiánya a helyi szinten elkerülhetetlenül megfojtja a sportot. Hol jönnek a következő generációs játékosok, ha a sport minden vagyonát megtartják azok, akik a legnagyobb jövedelmeket a TV-ügyletekből és a nemzetközi szponzorokból tudják kezelni? Jó példa erre a kérdésre az FC Barcelona közelmúltbeli átutalásában.

A szóban forgó játékosot a katalán óriás Toulouse-tól írták alá, a franciaországi Pireneusok felett. Mivel Jean-Clair Todibo-t Barcelonának aláírta egy ingyenes transzferen, a játszott klub nem kap egyetlen fillért sem. Ahhoz, hogy világos legyen, nincs kétség, hogy az óriás klub bármilyen módon cselekedett volna, ami illegális. Azonban sok rajongó úgy gondolja, hogy nem igaza van, hogy Toulouse-nak semmit sem kell kapnia a karrier kialakításában és a készségek megalkotásában, amelyek a Todibo ilyen vonzó ajánlatát tették. Toulouse elnöke, Olivier Sadran keserűen panaszkodott arról az ügyről, amit mondott: „bármi, de dicsőséges”. futball rajongók egyetért.

A beruházások hiánya a létesítményekben

Igaz lehet mondani, hogy egyes labdarúgó klubok hihetetlen pénzösszegeket fektettek be új stadionokba, amelyeket helyesen kell tekinteni csúcsminőségűnek. A Tottenham Hotspur észak-londoni White Hart Lane földje várhatóan a legjobbak közé tartozik, amikor megnyílik. És mégis, ez egy olyan építési projekt, amely már jelentősen túllépett. Sok esetben a labdarúgó-stadionok jó út a városon kívülre, vagy éppen olyan sűrűn lakott városi területre kell becsapódniuk, amelybe alig tudnak befogadni őket. Gyakran ilyen körülmények között, a rajongók, akik felkelnek - függetlenül attól, hogy utaznak-e a csapatukkal, vagy otthoni szerelvényen - úgy érzik, hogy a létesítmények szegények, és hogy úgy kezelik őket, mint a szarvasmarha, mint a be- és kijárási sor.

A labdarúgó klub létesítményeivel kapcsolatos leggyakoribb rajongói panaszok sokáig tartanak. Azonban gyakran nem foglalkoznak velük, vagy - ha vannak - nem foglalkoznak teljes mértékben. A fogyatékkal élő létesítmények gyakran nem megfelelőek. A WC-k túl kevések, különösen a női rajongók számára. Az élelmiszer koncessziók általában túlértékeltek és zavartak. Milyen golyók olyan sok rajongó, hogy a bérlet ára minden szezonra emelkedik, de a stadion létesítményei ritkán javulnak.

Az alulteljesítés kérdése

Nem minden klub nyerhet. A sport lényege, hogy vannak nyertesek és vesztesek. A rajongók tudják és elfogadják ezt az alapvető igazságot. Előfordulhat, hogy a csapata fel tud lépni egy kiváló emberrel, és elveszítheti, és úgy érzi, mint egy győzelem, különösen, ha az oldalunk elkötelezett teljesítményt nyújt néhány stout védelemmel. Másrészről, amit a rajongók gyűlölnek, egy gyenge teljesítmény, ami azt mutatja, hogy a játékosoknak nincs szívük. Mint rajongók, a csapat szerelmese az üzlet részét képezi. A szakemberek számára azonban a csapatban való sikeres fellépés gyakran egyéni törekvés lehet. A baj az, hogy a túl alacsony teljesítményű klubok és a táblák gyakran túl gyakran keverik az eredményeket erőfeszítéssel. Sok rajongót vezet őrülten!

Nézd meg Ousmane Dembélé Borussia Dortmund ügyét, akit Barcelona aláírt az 2017-ben. Dembélé az átutalási díjat áthidaló okok miatt indokoltnak érezte, hogy visszavonja sportolási képességét jelenlegi munkáltatóitól, és nem fordult elő képzésekre. A spanyol játékosok gyakran egy lépéssel tovább mentek, és azzal fenyegetett, hogy sztrájkolnak, hogy megkapják az utat, általában az edzővel folytatott vitákban. Az 2018-19 szezon során a Manchester United tulajdonosai kétségkívül lecsillapítottak, míg az első csapat folyamatosan gyenge teljesítményt nyújtott, amit sokan az edző, José Mourinho vezetési stílusára tettek. A rajongók egyre inkább elkeserültek azzal, ami meglehetősen nyilvánvaló hatalmi harc volt a testület, a vezető és a játékosok között. Mivel a kezelőt gondnok helyettesítette, néhány Manchester United rajongónak azonban panaszai voltak. Mind a helyszíni előadások, mind az eredmények drámaian megváltoztak. Talán ez a leginkább frusztráló dolog a rajongók számára. Csak amikor azt gondoljuk, elég voltunk, valami változás következik be, ami visszahív minket!

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Európa legnagyobb klubjai valóban megérdemlik a rajongóikat? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: