Edward O. Thorp: Az eredeti kártya számláló

0 Comments

Ha nem számítanak maguknak kártyákat, a legtöbb Blackjack a játékosok legalább hallották a kártyaszámlálást. Ez a módszer a kiosztott kártyák nyomon követésére, így a játékosoknak ésszerűen kitalálniuk kell, hogy milyen kártyákat kell még megosztani.

Ez több stratégia, mint a csalás, bár a legtöbb kaszinó rontja a szemét, pontosan azért, mert a kártyák számítása valóban javíthatja a játékosok játékát.

Annak ellenére, hogy a blackjack egy évszázados játék, a kártyaszámlálás viszonylag újabb találmány, és köszönhetően Edward O. Thorpnak.

Ki Edward O. Thorp?

Született 4 augusztus 1932, Thorp nőtt fel, hogy legyen a professzor a matematika és a fedezeti alapkezelő a szenvedély játék blackjack. Ő is nagy érdeklődést mutatott a számítógépes technológia iránt; annyira, hogy 1961-ben ő és Claude Shannon feltalálta az első hordható számítógépet a világon.

Az 1958-ban a Thorp megkapta Ph.D. a matematikában a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemen. Elvesztette az időt, és a következő évben talált egy posztot a Massachusetts Institute of Technology-ban (MIT).

1961-ig maradt az MIT-nél, majd a New Mexico Állami Egyetemen dolgozott. Az 1965-ban egy matematika professzor-posztra költözött a kaliforniai Irvine-i Egyetemen, ahol később pénzügyek professzora lett.

Thorp és Blackjack

Miután elolvasta a Kelly-kritériumot egy 1956 tudományos tanulmányban, a Thorp kifejlesztett egy blackjack-kártya számláló elméletet. Rájött, hogy a legegyszerűbb módja az egyenletek megvalósításának a számítógép használata, így megtanulta a Fortran-t - egy magas szintű számítógépes programozási nyelvet -, majd programozott egy IBM 704 számítógépet a különböző valószínűségek kiszámításához.

Néhány ötletét is a kártyajátékra alkalmazta Baccarat.

Miután elégedett volt a kutatásával, úgy döntött, hogy a tesztet Las Vegasban, Reno-ban és a Lake Tahoe-ban teszteli. A Thorp összeállt a szakmajátékosokkal, Manny Kimmelrel, aki a kezdeti US $ 10 000-ot biztosított a vállalkozáshoz.

A Thorp és a Kimmel először Reno és a Tahoe-tó kaszinóit látogatták meg. Csak egy hétvége volt, hogy észrevegyék, hogy a matematikus valamit. 11 US $ 000-el nyertek.

Sajnos a Las Vegas-i utazás nem volt olyan egyszerű, mint a remény. Thorp minden bizonnyal megnyerte a blackjack-játékokat, de a kaszinó biztonsága nem volt meggyőződve arról, hogy ez teljesen a fedélzeten van, így összegyűjtötték őt a meglátogatott kaszinókból.

A Thorp különféle álcázásokat használt, mint pl. Hamis szakáll és szemüveg, hogy bejuthasson Vegas kaszinókba, így folytathatta a kártyaszámlálás módszereinek tesztelését.

Közben a Thorp baccarat csapata összeállt és tanított, hogy sikerrel játsszák a játékokat, bizonyítva, hogy a kártyaszámlálásnak nem kell csak blackjack-re korlátozódnia.

Más játékosok hamarosan rájöttek, hogy a Thorp szinte meghibásodott módot talált a blackjack házának megverésére. Mint várható volt, valami hírességgé vált.

Természetesen szinte minden játékos tudni akarta, hogyan csinálta. A Thorp nem írt bölcsességgel a Beat the Dealer-t, amit az 1966-ben publikáltak. A könyv sikeres volt, és több, mint 700 000 példány értékesítése után a New York Times bestseller listáján jelent meg.

Thorp veszi a tőzsdét

Az 1960-ekben a Thorp elkezdte alkalmazni azt, amit a statisztikákról és a tőzsdei valószínűségekről tudott. Az Edward O. Thorp és Associates alapítása előtt folytatta a Princeton / Newport Partners fedezeti alap létrehozását.

Az 2012-ban nettó értéke 800 millió dollár volt, és jelenleg Newportban él strand, Kalifornia.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Edward O. Thorp: Az eredeti kártya számláló Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon