Lóterápiás pszichiátriai betegek

0 Comments

Az ember és a ló közötti kapcsolat régi. Azt mondják, hogy a lovakat először 6,000 évekkel ezelőtt háziasították, majd az emberiség mindent elkövetett, hogy a civilizációt előre vezesse. A lovak szállítottak minket, húzták a kocsikat, és segítettek nekünk a háborúk megnyerésében. De most segítenek a lelki zavarok leküzdésében.

A lovak terápiája úgy hangzik, mintha egy ló látna egy terapeutát, de ez nem nevetséges. A lovakkal töltött idő valóban pihentető élmény; és nagyon hasonlít a kaszinóban az online játékra is. És most kiderül, hogy ezen 4-lábú lények körül más előnyök is vannak, amelyeket az orvosi világban használnak. A fizikai sérülések kezelésétől a mentális zavaroktól való helyreállításig a lóterápia alulértékelt kezelés. A legjobb az egészben, természetes, és viszonylag könnyen elérhető mindenki számára.

hippoterápia

A hippoterápia kifejezés a fizikai betegségek kezelésére szolgáló, lovak által nyújtott kezelésre utal. A fegyelem csak az 1960-ekben lett hivatalos, de kiderült, hogy ezt a kezelési formát már az ötödik század óta használják. A hippoterápia lovagolást tesz lehetővé bizonyos izmok erősítésére, valamint bizonyos sérülések esetén a gyorsabb gyógyulásra.

A kezelést hasonlóképpen arra használják, hogy segítsék a stroke visszanyerését, valamint az érzékszervi betegségek, például a cerebrális megbetegedéssel kapcsolatos betegségek kezelésében. Azok, akik a hippoterápiát választják kezelésük szinte egyetemesen énekelik.

Ló-segített pszichoterápia

A lóterápia sokkal újabb típusa az EAP, vagy a lovak által támogatott pszichoterápia. Ez arra utal, hogy a lovakat a viselkedés vagy a pszichológiai problémák segítésére szolgálják. A gyakorlat még mindig új, és még nem gyakorolják széles körben. A jelentések szerint azonban a terápia számos beteg számára előnyös.

Ennek a terápiának egy úttörője a Hallie Sheade, egy professzionális tanácsadó, aki nemrégiben megnyitott egy saját lókezelő központot. A lovas kapcsolat tanácsadás, a művelet Texasban található, és már nagy figyelmet kapott. Hallie gyorsan elárulja a kezelésének dicséretét, mondván, hogy az EAP egy új és izgalmas kezelésforma, amely gyorsan növekszik.

Lovak mint terapeuták

A fizikai betegségekért való lovaglás előnye könnyen érthető. A betegek testüket kölcsönhatásba lépik a lóval, így a test izmai és területei, amelyek figyelmet igényelnek. De a mentális betegségeket kezelő lovak esetében még nincs olyan szilárd kutatás, amely egyértelműen mutatja az előnyöket.

Alexa Smith-Osborne, a Texas Egyetem professzora tanítja a lovak segített kezelését. Egy interjúban világossá tette, hogy nincs kapcsolat a lóterápia és a pszichológiai kezelés között, de ez nem jelenti azt, hogy nincs előnye. Mint a kutyáknál, azt mondta, hogy a terápiában is használatosak, a lovak nagyon intuitívak és érzékeny állatok, amelyek tökéletesek a mentális szintű betegek segítésére.

Horse Companions Segítség Heal

Hallie Sheade a lóterapeuták tapasztalatairól részletesen elmondta, hogy az intuitív lovak hogyan érintik az emberi érzelmeket. Megmagyarázta, hogy sok esetben a ló úgy tűnik, hogy tisztában van a beteg érzelmeivel, még mielőtt ő is. Ez az érzékeny természet, az állatok pártatlan és nem ítélő jellegével együtt, pontosan az, amit a betegek igényeihez igazít.

Úgy tűnik tehát, hogy a lovak természetes születésű terapeuták, és tökéletesen alkalmasak a munkára. Azok a szerencsések, akik hamarosan megtalálják a közelükben egy EAP központot, feltételezve, hogy a gyakorlat terjed.

Kutatási linkek:

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Lóterápiás pszichiátriai betegek Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon