Mennyire nagy az Afrika a világ többi részéhez képest?

0 Comments

Amikor megnézzük a világtérképet, egy gyors pillantás megállapítja, hogy mit gondolsz, hogy már tudod a bolygóról. Van egy ötleted arról, hogyan illeszkedik mindennek a földrajz, ahol a Egyesült Államok az, ahol Európa van, és miként ül mindent a világon. Az egyetlen probléma ez; a térkép, amire megszoktuk, egy rendkívül pontatlan ábrázolása annak, hogy a valóságban milyen nagy dolgok vannak. A leggyakrabban látható világtérképet úgy tervezték meg, hogy olyan képet hozzon létre, amely vizuálisan értelme. Az igazság azonban az, hogy Afrikát a valós méretének csak egy töredéke ábrázolja.

A közelmúltban Michael Jordaan, az First National Bank korábbi vezérigazgatója közzétett egy olyan csipet, amelyben vizuálisan bemutatták, hogy az afrikai kontinens valódi mérete volt, és hatalmas keverést okozott a Twitter-versben. Sokan talán tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy Afrika sokkal nagyobb, mint amilyennek feltételezhető, de ha ezt vizuálisan ábrázolják, a hatás semmi sem lehet.

Afrika hatalmas

Azt mondták, hogy az Egyesült Államok alig fedezi Afrika egy töredékét, ha rá kellene helyezni, egy dolog, de ezt látva egy másik dolog teljesen. A világtérkép azt sugallja, hogy az Egyesült Államok gyakorlatilag ugyanolyan méretű, mint Afrikában. Ez az igazság azonban az, hogy az Egyesült Államok beleillik az afrikai kontinensbe anélkül, hogy megérintené az oldalakat.

A hatás még szembetűnőbb, ha ugyanazt a feladatot végezzük Európával. Európa Afrikába helyezve pozitívan miniszteres, olyan mértékben, hogy az elítéli a hitet. Kína hasonlóképpen problémamentesen csúszik a határokba az ázsiai országokkal Japán a kontinens hatalmas arcán nem apró foltokként jelenik meg.

Vagy más módon; az Egyesült Államok, Kína, India és egész Európa összeilleszkedhetne Afrikába, és csak alig nyúlik ki a határokon. Ezt a szemnyitót a közelmúltban Kai Krause néhány évvel ezelőtt vizuálisan készítette, aki arra törekedett, hogy bemutassa a világnak, hogy pontatlan az átlagos globális térkép.

Szeretné látni, mennyire nagy Afrika az Új-Zélandhoz és más országokhoz képest? Iratkozzon fel a Spin Palace online kaszinójába, és nézze meg, hogy tudsz-e kirakni egy jackpot nyereményt, amely a világbajnokságot vásárolja meg!

De mennyire nagy?

De hogyan lehetne egy kicsit világosabb jelzést adni a helyzetről, hogy mindezt átgondolja? Dél-Afrika például Afrika egyetlen kilencedik legnagyobb országa. Algéria kétszer akkora, mint Dél-Afrikában. Ha azonban Dél-Afrikát referenciaként vesszük, akkor a dolgok méretei értelemszerűen mentálisabbá válnak.

Dél-Afrika ötszöröse a Egyesült Királyság. Ez 1,221,037 km² versus 242,900 km². A méretkülönbség, amely pozitívan ütközik, különösen akkor, ha visszamegy, és egy másik pillantást vet a világ hagyományos térképére. Tényleg úgy tűnik, hogy aki ezt a térképet létrehozta, komoly problémát jelentett a méret. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy ezt a hagyományos térképet „politikai térképnek” nevezik, amelyet arra használnak fel, hogy elengedjék a jelenlévő hatalmas méretkülönbségeket. Ha a méretek pontosak lennének, a térkép többé-kevésbé egy óriás kontinens lenne, és néhány kisebb is eloszlik körülötte.

Még egyszer, összehasonlítva a méretét Németország Dél-Afrikában is egyértelművé teszi, hogy mennyire nagyok a különbségek. Németország háromszor illeszkedik a határokba, és Hollandia is harmincszor háromszor illeszkedik a határokba.

Másrészről

De ne menjünk el túlságosan. Ausztrália a világ egy másik része, amelyet a hagyományos világtérképen súlyosan tévesen ábrázolnak. Dél-Afrika hatszor szorosan illeszkedik Ausztráliába, majd Brazíliába közel hét alkalommal.

Ami azt jelenti, hogy az egyetlen igazi következtetés, amit levonhatunk, az, hogy a világ hagyományos vagy politikai térképe valóban egy hatalmas, zavaró rendetlenség. Ha bármi, a legjobb megközelítés a világ földrajzának megértéséhez az, hogy valószínűleg csak elfelejtené mindazt, amit Ön szerint tud. Ami minden bizonnyal zavaró, de úgy történik, hogy minden iskola nagyon sokáig tanít.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Mennyire nagy az Afrika a világ többi részéhez képest? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon