Hogyan kell játszani Durak-t

0 Comments

Az egykori Szovjetunió 1991 és 2009 felbomlása óta Durak hagyományos kártyajátéka népszerű időtöltést szerzett Oroszországban (még a szerencsejátékok bűncselekménye az egész országban az 2009-ben).

Ez a népszerűség most már a világ többi részén is elterjedt, mivel egyre több online kaszinó kínál Durakot játékosainak. Ha érdekli, hogy próbálja meg ezt a régi, de új játékot ajánlani, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a következő Durak alapokkal:

Nem bolondok rendje

A kelet-európai kultúrákhoz kapcsolódó tompaságnak megfelelően a „Durak” szó angolul „bolond” vagy „idióta” -ként fordul elő. Ebben az esetben a Durak az utolsó, aki a játék végén minden kártyát tart. Tehát Durakban (hasonlóan az Uno-hoz) a cél az, hogy a lehető leggyorsabban megszabaduljon minden kártyájától.

A Prikup

A játékot egy 36 szabványos játékkártya fedélzetén játszották, és mindegyik játékosnak hat kártyát adtak ki. (Ideális esetben Duraknak egyszerre két és öt játékos között kell játszania.) Az üzlet után maradó kártyák egy „prikup” nevű halomba kerülnek, amelyet az asztal közepére helyeznek. Az alsó lapot felfelé helyezzük a halom alá, 90 fokos szögben a többi kártyával lefelé. Ez a kártya jelzi a trükköt.

Támadás vs. védelem

Durak másik szokatlan jellemzője, hogy a játékosoknak minden alkalommal támadniuk vagy megvédeniük kell. A játék az óramutató járásával megegyező irányban halad, és akkor kezdődik, amikor a legalacsonyabb trombitával rendelkező személy az első kártyáját felfelé helyezi - a játék első támadását. A támadó baloldali személyének (a védőnek) azután meg kell választania, hogy megvédje a kezét (egy kártyát jelenít meg, hogy megverje a támadó kártyáját), vagy átadja a támadást a következő játékosnak.

Ha a védelem sikeres, a védőnek nem kell vennie a támadó kártyáját, és eldobhatja a nyertes kártyáját. Ha a védekezés sikertelen, vagy a játékos úgy dönt, hogy átadja a támadást, akkor a támadó kártyáját is el kell fogadnia. Mindegyik kéz végén a játékosoknak további hat kártyát kell rajzolniuk a prikupból.

Döntés arról, hogy megvédje-e vagy támadná meg a támadást, sok köze van ahhoz, hogy milyen messze van a játék. A cél az, hogy a lehető leggyorsabban megszabaduljon az alacsony rangú kártyáktól, miközben a végére nagy értékű trükköket tárol.

Mit gondolsz? Hamarosan kipróbálod Durak-t? Gondolod, hogy egy jó élő kaszinó játékot csinál? Úgy gondoljuk, ez egy érdekes vita!

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Hogyan kell játszani Durak-t Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon