Az 4K felbontás megéri az árat?

0 Comments

Gyakran megpróbálom megmagyarázni az embereknek, hogy a nagyfelbontású felbontásokon túl játszottam, nagyfelbontású 1920X1080, sokáig, mielőtt „dolog” lett volna. A régi számítógépes játékok rendkívül magas felbontásokat támogattak az 1990-ekben, CRT monitorok használatával, az egyetlen különbség az volt, hogy az akkori terminológia nem volt, az emberek tájékoztatása arról, hogy egy magasabb felbontás különleges.

Amikor azt mondom az embereknek, hogy az 90-eken túl nagy felbontású játékokat játszottam, gyakran néznek rám, mint mondom, hogy ha a nagyfelbontás csak varázslatosan lett volna lehetséges, amikor a hivatalos kifejezést a számokhoz csatolták. Végtére is, csak akkor, ha a „nagyfelbontású” hangzási kifejezéssé vált, hogy sokan tudatában voltak a felbontásnak mint fogalomnak.

Az a pont, amit próbálok tenni, az, hogy a felbontást gyakran nagyon félreértik. Bár igaz, hogy több pixel megegyezik a nagyobb képtisztasággal, a lehető legmagasabb felbontásért mindig nem szükséges, de különösen előnyös. Az 4K esetében az új felbontás, amely ebben a szakaszban fogadja el, teljesen teljesen értelmetlen.

4K kijelző Versus 4K monitor

Az egyik legfontosabb dolog, amit úgy találok, hogy az emberek félreértik, hogy csak azért, mert egy televízió vagy számítógép-monitor 4K natív felbontással rendelkezik, ez nem jelenti azt, hogy az adott képernyőn megjelenő minden kép 4K lesz. Sőt, sokkal inkább, mert egy monitornak alacsonyabb az 4K natív felbontása, nem jelenti azt, hogy a képernyő nem jeleníthető meg az 4K-ban.

Az általam használt monitor natív HD Dell, 24 hüvelyk, és tökéletes az én célomhoz. Az online kaszinójátékokat játszom ezen a monitoron, ahogy már évek óta csinálom, és nem látom a különböző játékképeket. Ha megváltoztatta a monitor megjelenítését 4K-ra, a képek lényegében nem lesznek tisztábbak, mivel azok HD-ben jöttek létre, és a felbontásban is megjelennek, de a szöveg elolvasása nagy gondot okozna. Miért? Mivel ez a monitor túl kicsi ahhoz, hogy hatékonyan jelenítse meg az 4K-t, és a képeket zsugorítja. A képek nem alakíthatók át 4K képekké, ez nem csak a képminőség. Amikor egy modern videojátékban megváltoztatja a felbontást, a kép ebben a felbontásban újra létrejön. Egy online kaszinó játék egy másik vízforraló; nem tudja ezt megtenni.

Az 1920X1080 számok a négyzetméterenként használt pixelekre vonatkoznak. Ez az 1920 a tetején, és az 1080 függőlegesen. A számok nem kiegyensúlyozottak, mert ha igen, akkor egy tökéletesen négyzet alakú monitorra lenne szükség a kép megjelenítéséhez. A modern kijelzők szélesvásznúak, így a kiegyensúlyozatlan pixel arány. A trükk az, hogy ha növeli a felhasznált pixelek számát, annál szigorúbb lesz a kép, csökken a folyamatban.

Dióhéjban; ha a megjelenített kép nem az 4K-ban látható, akkor az 4K-ban nem jelenik meg jól. És gyakorlatilag semmit sem terveztek az 4K-ban jelenleg, kivéve néhány modern videojátékot, ami rendkívül szűkös technikává teszi. Legalább most.

Miért van szükség az 4K-ra?

Ha meg szeretné tekinteni a helyzetet, miért, kérdezd meg magadtól, miért van szükség az 4K-ra? Lehet, hogy erre a kérdésre válaszokat talál, hogy ne legyenek nagyon hamar. Az egyetlen példa, amire most gondolok, az, hogy egy videojáték-rajongó, ami elég tisztességes.

Ezen túlmenően az 4K monitor nem javítja az Ön által nézett filmeket, mivel a filmek valószínűleg HD lesz, és így nem fog jobban nézni az 4K kijelzőn. A filmek egyszerűen HD-ben jelennek meg az 4K kijelzőn. Amíg a filmek nem fogadják el az 4K-t, mint az eredeti megjelenítést, nem lesz előny. Tudom, hogy csak néhány YouTube-videó támogat jelenleg az 4K-ot.

Akkor miért lenne szüksége 4K kijelzőre? Hát, az igazat meg kell mondani, nem látok semmilyen okot, amire tehetnéd. Egyrészt szó szerint nem érdekel az 4K elfogadása, és magam is vagyok a játék rajongója. Nagyon örülök a HD résidőknek, köszönöm.

A technológia fejlődik

Figyelembe véve, hogy mennyi ideig tartott a HD az iparági szabvány, és mennyire lassan fogadják el a HD-t, nem tudok segíteni, de úgy gondolom, hogy az 4K-t egy ideig nem tekintik szabványosnak. Legalább évekig. Sokan tudom, hogy csak mostanában zavarták a HD-t, és biztosan nem fognak hatalmas pénzösszegeket kivenni az 4K-nak.

Mint sokféle technológia esetében, úgy érzem, hogy az 4K egyszerűen egy iparági módszer arra, hogy az emberek azt gondolják, hogy valami jobb a horizonton, amit meg kell vásárolni. Legalább meg kell vásárolni, ha a vágóélen akar lenni, és naprakészen kell maradnia.

De őszintén szólva személy szerint úgy gondolom, hogy az 4K minden évben szükségtelen, mint egy új mobiltelefon-modell. Ami azt jelenti; egyáltalán nem szükséges. Legalább most. Az iparág fejlődik, majd újra beszélgethetünk. Ha meg kell enni a kalapot, akkor mindig is volt, ha egy Fedora meglehetősen ízletesnek tűnt!

Twitter | Facebook | Instagram

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Az 4K felbontás megéri az árat? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon