Luckin kávé lesz a legnagyobb kávézó a globális kávézó kultúrában?

0 Comments

A Starbucks az egyik legismertebb márka a kávé kiskereskedelemben világszerte. Azonban a vállalat egyik legfontosabb fogyasztói piacán - Kína - az egykor domináns kávézó viszonylag új versenytárssal szemben merev versenyben áll. A Luckin Coffee-t csak kereskedelmi egységként hozták össze októberben 2017-ben. Azóta milliók kerültek az üzletbe annak érdekében, hogy életképes riválisa legyen a Starbucks-nak a kínai piacon. Képes lesz-e fenntartani ezt a növekedési szintet, és Luckin Coffee kitörhet Kínából, és elkezdi megkérdőjelezni a Starbucks-t a világ más részein? Természetesen csak az idő lesz. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy Luckin Coffee nem csak itt marad, hanem sikeres jövőre néz a világ minden tájáról.

Rengeteg precedens létezik egy egyszeri hatalmas márka elárasztására egy elkövetkező üzlet. Néha a megalapozott márkák egy kicsit hátradőlnek, és nem tudnak újítani az újabb és agilisabb vállalkozások által választott módon. Ezt számos ágazatban láthatja, különösen azokat, amelyek egy globális piacot nyújtanak, mint például az online kaszinók, kiskereskedelmi üzletek, szociális média platformok, autógyártók és divatmárkák. Vajon a Starbucks az ilyen erősen támogatott újonnan érkezőkkel szemben szembesül, vagy képes lesz visszaszerezni és visszanyerni egykori erőfölényét?

Luckin Coffee belép a piacra

A Starbucks sikeresen felépítette üzleti tevékenységét Kínában, mivel megnyitotta első kávézóját az 1999-ban. Amikor a Luckin Coffee elkezdett kereskedni, olyan vállalkozásként tevékenykedett, amely nem konszolidálta pozíciókereskedelmét csak néhány kiskereskedelmi üzletből. A terv mindig a tömeges piacra volt szükség, ahol több üzlet van Kínában. Természetesen ez jelentős beruházási szintet jelentett, nem pedig lassan felépítette a kávézó kávézóját. Ahhoz, hogy így működjön, a Luckin Coffee kompromisszum nélküli módon mutatta be a bódéját. A kávézó márkájának tulajdonosai a kezdetektől fogva a Starbucks szerelmeseinek megkérdőjelezték.

Egyesek úgy vélik, hogy a stratégia nagyon agresszív, és olyan, amely potenciális veszélyekkel jár. Ha a kínai fogyasztók értelmes számban nem veszik be a Luckin Coffee márkát, akkor a kávézókba már befektetett hatalmas pénzösszegek elveszett. Ismét, mivel a haszonkulcsot a Starbucks, a Café Nero és a Costa Coffee kedveli, ez azt jelenti, hogy a nulláról akár egy ésszerű piaci részesedés szintjére pár év múlva a Luckin Coffee majdnem egy éjszaka életképes üzletgé válhat.

Gyors növekedési sebesség

A CNN szerint a Luckin Coffee azt tervezi, hogy az 4,500 végéig megnyitja az 2019 üzleteket Kínában. Ez egy csodálatos mennyiségű növekedés egy kicsit több mint két év alatt, hogy még a legkeresettebb kiskereskedelmi márkák is álmodhatnak. Nem hiszem, hogy az ilyen állítások csupán hamisak. A márka már megnyílt a kínai 2,000 kávézók régiójában. Ez elkerülhetetlenül elfogyott a Népköztársaságban működő főbb nyugati kávétermékek jövedelmezőségében.

Természetesen azt is szem előtt kell tartania, hogy maga a kávéfogyasztás Kínában jelentősen emelkedett az elmúlt évtized folyamán, egy olyan ország, amely korábban a teafogyasztással kapcsolatos. Tekintettel a kínai kávé bővülő piacára, lehet, hogy megbocsátják azt a gondolatot, hogy elegendő hely van a Luckin Coffee-nak és az összes jelentős nyugati szereplőnek is. Természetesen ez lehet a helyzet, de ilyen drámai terjeszkedési tervekkel néhány iparági bennfentes úgy véli, hogy a Luckin Coffee nem csupán hajlandó megfizetni az ésszerű piaci részesedést újoncként. Inkább a terv az, hogy átvegye.

A nyugati kávé márkák valóban veszélyben vannak?

Az egyik tényező, amely a kávé szakértőit ​​úgy gondolja, hogy a Starbucks olyan márkák, mint a Luckin Coffee, hosszú távon elveszítik a hazai termékeket. A fogyasztók élvezhetik a frissen főzött kávét egy Luckin Kávéházban, nagyon kedvező áron. A kínai márka azt állítja, hogy az átlagos áron alacsonyabb áron képes nagyszerű kávét szállítani ügyfeleinek, mivel a vásárlóerejét, az új technológiákat és az alacsonyabb költségeket kínáló technikákat használja.

Mások azonban úgy vélik, hogy a Luckin Coffee szándékosan veszteségesen működik, hogy az életet nehezebbé tegye a már kialakult márkák számára. Miután legyőzték őket, a fogyasztók jól láthatják az áremelkedést egy kevésbé versenyképes piacról. Ismét csak az idő jelenik meg, de lehetséges, hogy a Luckin Coffee modellje máshol is megismétlődik. Ha igen, akkor bizonyos versenyellenes üzleti gyakorlatokat tiltó törvények megnehezíthetik a Luckin Coffee által jelenleg elfogadott üzleti modell életét.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Luckin kávé lesz a legnagyobb kávézó a globális kávézó kultúrában? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon