Makaó gazdasági fellendülése

0 Comments

Makaó, az autonóm sziget a Dél-parton Kína, 2014 óta gazdasági nehézségekkel küzd. A bevételeinek nagy része az idegenforgalmi és szerencsejáték-iparágakból származik, és ezek jelentettek kihívásokat.

Most azonban a sziget nagy jeleit mutatja vissza. Tehát mi volt az első oka a nehézségeknek, ami megváltozott a helyreállítási lehetőségekhez, és mi a következő a Makaó számára? Csatlakozz hozzánk, ha közelebbről megnézzük és megpróbáljuk válaszolni ezekre a kérdésekre.

Az első szerencsejáték megtámadása

Makaót gyakran Ázsia Las Vegasának nevezik. Ez az egyetlen része Kínának, ahol a szerencsejáték törvényes, és az 19th század óta. A szerencsejáték fontos volt a gazdaság számára az első legalizálás óta, de az 2001 óta valóban megszűnt. Ekkor liberalizálták az iparágat a korábban monopóliumtól.

Számos Las Vegas-i üzemeltető belépett a Makaó piacára 2001-ban, a Wynn Macau, a Sands Macau, a velencei Macau, az MGM Grand Macau és számos más kaszinó és üdülőhely építésével. Az ausztrál műveletek, mint a Crown Casino, és a Hong Kong-i vállalkozások, mint például a Galaxy Entertainment Group, szintén a szigetre ugrottak. A kaszinók és az idegenforgalom növekedése hatalmas gazdasági fellendülés volt. Ez megmentette Makaót a korai 2000-ekben, amikor rossz globális gazdasági tényezőket sújtott, és szuverenitása Portugáliától a szárazföldi Kínához került.

A gazdasági visszaesés

Az 2007 Macau bevételei meghaladják a Las Vegas-i bevételeket, és a világ legnagyobb volumenű szerencsejáték-központjává váltak. A Világ Idegenforgalmi Szervezete az idegenforgalmi célpontnak minősítette. Ezután az 2014-ban a dolgok ismét elindultak. Ez közvetlen következménye volt a korrupció széles körben elterjedt kínai megtorlásának.

A korrupció megszüntetésére tett kísérletek Xi Jinping elnök politikai napirendjének központi részét képezték. A cél a kormányzati korrupció kiesése volt, és a szerencsejátékot a próbák kulcsfontosságú célpontjának tekintették. Az eredmények között az 300,000-ban is közel 2015 tisztviselők vádoltak.

A gazdasági növekedés

A kínai közigazgatás korrupcióellenes kampánya szinte 3 évig folytatódott, és sok VIP játékos félt, hogy látogasson el Makaóba. Úgy tűnik, a dolgok enyhülnek. Az 2014 első negyedévében először fordult elő az 2016-ban. Ahogy gyorsan közeledünk az 2017 közepéhez, Makaó helyreállítási sora olyan, amit a befektetők komolyan veszik.

Novemberben az 2016 Macau éves szerencsejáték-bevétele az 14.4% -ot emelkedett, és márciusban az 2017 még jobban lőtt, 18% -ra. Növekedése várhatóan lassul, ugyanakkor ugyanolyan felfelé fordulást kell fenntartani. A Morgan Stanley megjósolta az 14% és az 9% -os tömeges bevételnövekedést az 2017 és az 2018 esetében, a VIP bevételek növekedése az 5% -kal, majd az 2% -kal azonos időszakokban.

Támogató tényezők a helyreállításhoz

A korrupcióellenes intézkedések enyhítése nagy részét képezi Makaó fellendülésének, mivel ez a nagy forgalmú játékosoknak nagyobb bizalmat adott a játékhoz való csatlakozásban. Azonban számos más tényező is hozzájárul a $ 29 milliárdos szerencsejáték-iparhoz, ami sokkal jobb.

A VIP költők nemcsak 2016-ban jöttek vissza a szigetre, de az ágazat egyre növekszik, és úgy tűnik, hogy több van. Ezen túlmenően a középköltségek között sokkal nagyobb a növekedés. Amíg a VIP szektor erősödött és helyreállt, csak a 3 hónapok növekedését indította el a középső kiadási szektor után. Lawrence Ho, a Melco Resorts elnök-vezérigazgatója megjegyezte, hogy ez lesz a jövőben a fő célcsoport. Sok létesítmény már megkezdte ezt, sok pénzt fordítottak az alkalmi szerencsejátékosok és családok csábítására. Úgy tűnik, hogy az 2014 - 2016 leesés alatt az idegenforgalmi ágazat rájött, hogy a szerencsejátékokon kívül más látnivalókat kell fejlesztenie, és ez az, ami történt.

Hol van innen?

A folyamatosan növekvő reklámozási lehetőségek és a nyüzsgő üdülőhelyek megnyílásával, amelyeket a látogatók szeretnének látni, különösen a Cotai-nál, a Macau jövője ismét fényes. Ez igaz a lenyűgözően rugalmas üzemeltetőkre, komoly játékosokra, családokra és más turistákra egyaránt. Úgy tűnik, mintha a növekedés folytatódna, a sziget infrastruktúrájának fejlesztésével együtt.

Az egyéb projektek között egy Macau és Hong Kong közötti híd is folyamatban van. Szintén tervezik a repülőtéri bővítést, és hamarosan új kompkikötő is lesz Hongkongba.

A Macau-i szerencsejáték, bár jogszerű, mindig szigorúan szabályozott volt, ami nagyon biztonságos lehet. Ez még egy oka annak, hogy a játékosok ezt a célt választják, és a várható növekedéssel a befektetők számára is ideális választás. Biztosak lesznek kihívások is, de Makaóban mindenki jó ideje van!

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Makaó gazdasági fellendülése Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon