Neuromarketing: Hogyan viselkednek az agyi útmutatók

0 Comments

A szó nagyon tudományosnak tűnhet, de a neuromarketing fogalma meglehetősen egyszerű, és a logika által vezérelt. A Neuromarketing magában foglalja az agyi képalkotó technológia használatát, hogy tanulmányozzák az agy bizonyos külső ingerekre adott válaszát, vagyis figyelemmel kísérjék, hogyan reagál az agy a csomagolásra, a reklámra, a tényleges termékre stb. mit érzékel az érzékek. Gyakran előfordul, hogy a tudatos elme egyáltalán nem vesz részt, ami sokkal őszintébb választ ad a külső ingerekre.

Ezenkívül egy konkrét ösztönzést lehet találni, amely egy következetes válaszreakciót indít el, például a vágy, hogy valami újat próbáljon kipróbálni. Az általános elképzelés az, hogy pontosan meghatározzuk, hogy ezek az ingerek milyenek, és hogyan hasonlítsák össze őket a jövőben, hogy ugyanezt a reakciót újra hozzák létre.

Nem nehéz megérteni, hogy a neuromarketing nagyon hasznos eszköz lehet, és ez egy eladási tudomány, amelyet csak minden szektorban lehet alkalmazni, az online kaszinóipartól a banki tevékenységig, a házak eladásáig vagy akár a fagylaltig!

Hatékonyan használva a neuro-manipulációt

Annak ellenére, hogy a neuromarketing technológia viszonylag új, számos példa arra, hogy az agy hogyan reagál bizonyos módon bizonyos külső hatásokra.

Ezek közül az egyik a szem tekintete. Bár biztosan igaz, hogy a csecsemők a lágyabb, rugalmasabb oldalainkhoz fordulnak, és a csecsemőkkel és termékekkel kapcsolatos hirdetések gyakran jobb eredményeket adnak, mint a csecsemő jelenléte nélkül, a közelmúltbeli tanulmányok azt mutatták, hogy mindent rosszul csináltunk.

Az első ötlet az volt, hogy a néző tekintetét a csecsemő arcára összpontosítsa. A forgalmazók azonban rájöttek, hogy amint a néző összpontosít közvetlenül a baba arcára, a fókusz már nem a terméken van, és kevésbé valószínű, hogy a termék bármely pontján visszatér a termékhez. A jobb alternatívát, azt találták, hogy a baba tekintetét arra a termékre összpontosították, amelyet a kereskedelmi reménykedett. Ez viszont hatásosnak bizonyult a néző figyelmének a termékre való összpontosítására.

Egy másik kiváló példa a csomagolás ereje. A marketingesek mindig felismerték, hogy a prezentáció mindent jelent, és jobban reagálunk a vonzó módon bemutatott termékekre, mint az alternatívára.

A Neuromarketing ezt az elképzelést tovább fejleszti, miután az agyi képalkotás segítségével megállapította, hogy az ügyfelek jobban reagálnak a matt csomagolásra, mint a fényes csomagolásba csomagolt termékekre.

A szín is fontos szerepet játszik a hatékony marketingkampányokban. A színek jól ismerik az érzelmek széles skáláját, és bizonyos színek bizonyos érzelmekhez és válaszokhoz kötődnek. Az agyi válaszok vizsgálata, amikor bizonyos színek szembesülnek, jól dokumentált, és kimutatták, hogy a kékek a szakemberek iránt érdeklődnek, a piros pedig szinte azonnal szemet fog kapni, és mélybarna és aranybárki, aki szereti a luxust és a gazdagságot.

Ez nem az, amit mondasz

A lényeg az, hogy az emberek elszenvedik a veszteséget. Senki sem akar elveszíteni. Amint a veszteség az ajtóban van, elkerüljük az ajtót. A logikai alkalmazás? Ha két opciót mutatunk be, és egy veszteséget, az emberek majdnem sikertelenül választják a másik opciót, függetlenül attól, hogy ez az egész egy vonzó alternatíva.

Egy olyan termék bemutatása, amely negatívnak minősül, ezért sokkal jobb eredményeket hoz, mintha csak egy terméket pozitívnak és a másik negatívnak neveznének. Erre jó példa erre, ha egy drágább termék a veszteség kiemelésével hirdeti magát. Például egy $ 1,000 kemence hirdethet, mondván, hogy az 100-ot a téli villamosszámlájára mentheti - így egy extra $ 900-ra $ 100-ot takaríthat meg!

Ebből arra következtethetünk, hogy az emberek azt akarják, hogy következetesen megtapasztaljanak valamit, hogy ne legyen veszteség, és ne legyen negatív. Ezek a tapasztalatok és termékek lesznek azok, amelyeket végül az idegtudományi marketing felé fordítanak.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Neuromarketing: Hogyan viselkednek az agyi útmutatók Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon