Új remények a paraplegikához járásról

0 Comments

A tudományos fejlődés számos területen olyan gyorsan mozog, mint a technológia. Valójában az ágazatok gyakran átfedik egymást. A közelmúltban az orvostudomány és az elektronika összeállt, hogy segítse a gerincvelői sérüléseket szenvedő embereket, akik úgy gondolták, hogy tartósan megbénultak, újra járni. Annak érdekében, hogy jobban megértsük, összeállítottunk egy Q-t és A-t, hogy egy kicsit jobban megismerhessük a kezelést.

Mi az a kezelés?

Paraplegika, aki rendelkezik elveszett az alsó végtagok gerincvelő-sérülések következtében történő ellenőrzése egy gerincbe beültetett elektródával rendelkezik. Ezt a hasi bőr alá beültetett, vezeték nélküli módon működtetett eszköz vezérli. Az aktivált elektróda stimulálja a gerinc sérült területét.

Hogyan működik?

A szakértők még mindig nem teljesen biztosak abban, hogy mi történik az elektromos stimuláció során. Az egyik elmélet az, hogy az elektróda megerõsíti a maradék idegi üzeneteket, amelyek még mindig átjutnak, de túl gyengék ahhoz, hogy érezzék magukat. A gerincvelő képes egy bizonyos mértékben újra megtanulni a funkcióit.

Van valami más?

Az 40-hetes intenzív fizikoterápiás kezelést szintén be kell fejezni, és ezt követően rendszeres gyakorlatokat kell végezni. Ezek nagyon nehézkesek lehetnek, de a páciensek utólag jutalmazhatják magukat - néhány pörgetéssel a kedvenc pokies játékukkal, kedvenc ételeikkel, vagy valami mással, ami motiválja őket.

Állandó?

Eddig úgy tűnik, hogy az elvégzett fejlesztések állandóak, ha az emberek megpróbálják megőrizni az új készségeiket, amelyeket a tüskék megtanultak. Sajnos, amint a folyamatos áram ki van kapcsolva, a képességek elvesznek.

Hogyan fedezték fel?

A gerinc stimulációt eredetileg a fájdalom segítésére fejlesztették ki. 2014-ben Susan Harkema professzor a Louisville-i Egyetemen észrevette, hogy a paraplegikus betegek közül néhány, akivel a csapata a stimulációval foglalkozott, mozgathatta a lábukat, megrázta a lábujjait, és rövid ideig állhat.

Dr. Kendall Lee, a Mayo Klinika idegsebésze azt akarta látni, hogy az eredmények reprodukálhatók-e. Jered Chinnockban, egy fiatalemberben, aki egy 2013 snowboard balesetben megbénult, találta a hajlandó vizsgálati tárgyat.

Két évvel a műtét után, és több mint 100 fizioterápiás kezelés után, a Chinnock egyedülállóan képes állni, és egyetlen szakaszon több mint 100 métert tudott járni. Ahogy Dr. Lee nyilvánvaló izgalommal magyarázta, ez új reményt ad a bénulásnak kitett személyek számára.

Mindenki sikeres?

Azoknál a betegeknél, akiknek ez az eljárása megtörtént, különböző szintű sikereket értek el. Harkema csapata négy bénultabb önkéntesrel dolgozott, és az 24 szeptember 2018-jén közzétette az eredményeket a New England Journal of Medicine-ben. Két nem tudott önálló lépéseket tenni, míg Jeff Marquis és Kelly Thomas mindketten sikerült ezt megtenniük.

Mik a kockázatok?

További károsodást okozhat a gerinc, és a Harkema közelmúltbeli tanulmányában egy alany egy csípőt repedt. Ez akkor is megtörtént, ha az edzés közben megfelelően támasztották alá, és annak köszönhető, hogy a test az új elektronikus jelekhez illeszkedik.

Mi a következő a kutatásban?

Nagyobb mértékű tanulmányokra van szükség. A szakértőknek meg kell érteniük, miért segítenek a stimulációk, és mely betegek részesülnek előnyben. A kifinomultság és a megértés révén lehetõvé válik, hogy az implantátumok kedvezményezettjei még nagyobb mobilitást kapjanak.

Lehet-e más alkalmazások?

A paraplegicsek gyaloglás kilátásainak további javítása mellett ezen a területen további kutatások segíthetnek azoknak, akik elvesztették a fegyverük funkcióját. Az ígéret már bizonyult a bénulás áldozatainak szexuális, húgyhólyag- és bélműködésének javításában.

Hogy van Jered Chinnock most?

Chinnock továbbra is eltökélt szándéka, hogy függetlenné váljon, és talán egy nap, hogy még csak nem is kell a gyalogos kerete. Míg megérti, hogy mennyire jött, és a következő rövid távú helyreállítási céljaira összpontosít, ez érthető. Tekintettel arra, hogy néhány évvel ezelőtt egyáltalán nem volt elképzelhető, most is lehetségesnek tűnik.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Új remények a paraplegikához járásról Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon