Észak-Korea és az 2018 téli olimpia

0 Comments

Mivel az észak-koreai és a világ többi részének közötti feszültségek minden idők legmagasabb szintjét érik el, és a diktatúra nukleáris fenyegetéseitől még jobban féltek, mint a korábbinál, a béke-csillogás a Dél-Korea téli olimpiáinak formájában alakulhat ki. február 9.

Természetesen a cselekvés nagy része a sportpályákban lesz, és a legjobb online sportfogadásokon is fogadhatsz. De a diplomaták és a nemzetközi ügyek iránt érdeklődők számára sok idő lesz Észak-Koreát nézve.

Nagyon elfogadó nemzetközi közösség

Észak-Korea felvétele a téli olimpiára a Kim Jong-un. Azt mondta, fontolgatja, hogy sportolókat küldjön a játékokba, és Dél-Korea válaszolt arra, hogy szívesen fogadják. Innen alakultak ki tárgyalások és megállapodások.

Talán azért, mert az emberek annyira óvatosak Észak-Koreában, vagy azért, mert aggódnak az átlagos polgárok szenvedése miatt, minden kísérletet tettek, hogy megkönnyítsék Észak-Korea részvételét a közelgő téli játékokban.

Dél-Korea bizonyos szankciókat kíván megszüntetni, hogy a sportolók, a szurkolók, a zenekar tagjai, a Taekwondo demonstrációs csapat és a sajtótestület belépjen az országba, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság meghosszabbította az október 31 2017 határidejét, hogy Észak-Korea pályázhasson a minősített sportolókra résztvenni. Az egyetlen ismert selejtezők Tae-Ok és Kim Ju-cipők, de a bizottság azt mondta, hogy Észak-Koreából származó vad kártyákat is figyelembe kell venni. Mindezek mellett azt is mondják, hogy az EGSZB a szokásos politikával ellentétes, és néhány észak-koreai számlára támaszkodik.

Észak- és Dél-Koreában együtt járnak a megnyitó ünnepségen, és közös női játékokon játszanak jéghoki csapat. Mindkét ország hivatalos támogatói együtt ülnek, és észak- és dél-sportolóknak is éljenek. Mindez azt jelzi, hogy a két koreai között több mint egy évtizede a legdrámaibb egyeztető gesztus.

A sport diplomácia története

Ez nem az első alkalom, hogy Észak- és Dél-Korea valamilyen békét hozott a sporteseményeken keresztül. Dél-Korea számos kísérletet tett az északkal való jobb kapcsolatok előmozdítására az 1960-ekből. Az országok együtt jártak az 2000 olimpiai játékok megnyitóján Sydney-ben, és ezt többször is megtették a következő években. Az utolsó alkalom az 2007-ban volt, az ázsiai téli játékokban.

Amikor Dél-Koreában konzervatív hatásköröket vettek át az 2008-ban, visszavonultak sok észak-koreai projektről, amelyeket provokatívnak tartottak és nem értettek egyet, ami visszaállította az országok közötti hideg kapcsolatok állapotát. Most ismét remény van; Dél-Korea még azt is elmondta, hogy reméli, hogy a sport partnerség egy kicsit segít feloldani a politikát az északi szomszédjával.

Optimizmus, hanem a realizmus is

Míg az észak-koreai befogadás és részvétel jó dolognak tekinthető, a legtöbb bennfentes nem hiszi, hogy hatalmas változásokat okozna a politikai helyzetben. Moon Jae-in elnöknek finom vonala van ahhoz, hogy Észak-Korea és az Egyesült Államok között járjon Egyesült Államok, Dél-Korea szövetségese és a közelmúltbeli Kim Jong-unda, Donald Trump elnök észrevételeinek köszönhetően.

Néhány szakértő még óvatosan látja, hogy Észak-Koreában a mozgalmat a rendszer elfogadásának tekintheti, vagy a Dél-Koreába való belépését a támadás lehetőségének tekintheti. A részletes biztonsági elemzés azonban azt mutatja, hogy a játékok biztonságosabbak lesznek, ha Észak-Korea részt vesz, nem pedig elfordul, vagy célirányosan nem jön. Remélhetőleg a játékok zökkenőmentesen fognak indulni, és az Észak- és Dél-Korea közötti jobb kapcsolatok kezdete lesz.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Észak-Korea és az 2018 téli olimpia Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon