Eső ember és a szerencsejáték anomália - Marc Armstrong

0 Comments

Ha még nem vagy ismerős, az Rain Man egy Oscar-győztes film egy szellemi fogyatékkal élő személyről, aki, bár viselkedésszerűen kínos, fényképészeti memóriával rendelkezik, többek között a képességek között. A központi karaktert, Raymond Babbittet Dustin Hoffman mesteri módon ábrázolja, és talán a filmtörténet egyik legkedveltebb személyisége.

A film egyik legjobban emlékezett aspektusa, hogy Raymond hihetetlen elméje szerencsejáték-zseni, ami azért van, mert hatalmas számokat tud kiszámítani a repülésen, és azért, mert képes lesz a humán szintű kártyára számolni. Ez anomália, hogy sokan az évek során ragaszkodtak hozzá, és ki tudja őket hibáztatni?

Van valami hihetetlenül vonzó az elképzelés, hogy néhány embernek van egy jobb fogalma hiányában, amit szuperhatalmak látnak. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretném, ha meglepő képességeim vannak, hogy lenyűgözzék az embereket. Sajnos, mindössze egy gyors gépelési sebesség, és ez soha nem kapja meg a csodálkozást, amit remélsz a helyi kocsmákban.

De ez csak arra gondolt, hogy a valóságban a képességeket hogyan ábrázolták az eső emberben, és ha ilyen dolgok lehetségesek a valós világban. Megpróbáltam megtudni, hogy vajon valaki mentális zavarok miatt valóban túl emberes szerencsejáték-képességeket kaphat-e.

Savant és Autistic

Először is, Raymond a Rain Man filmben két különálló mentális zavarral rendelkezik, amelyek a film kedvéért összefognak, így egyedülállóbb és érdekesebb. Az ő viselkedése, amely nagyon kevés érzelemről ismert, az autizmus. A fotográfiai memória és a hihetetlen matematikai készségek egy vadász védjegye. Az autizmus és a szánalmasság néha egymás mellett van a valós világban, de gyakrabban fordul elő, hogy a másik nélkül nyilvánul meg.

És igen, a valódi világban egy káprázatos hihetetlen emlékekkel és szellemi képességekkel fog rázni az elméd. Raymond Babbitt az eső emberben valójában egy valódi élet emberén alapult, akit Kim Peek-nek neveztek, aki teljesen képes a filmben bemutatott összes dologra. Úgy tűnik, hogy ha kimondja Kimnek a születésnapját, akkor meg fogja mondani, hogy melyik napon lesz a jövőben, különösképpen az 65. A gyors gépelési sebességem csak úgy tűnik, nagyon hiányzik.

Savant és a Card Counting

A kártyaszámlálás az a trükk, amely mentálisan nyomon követi, hogy melyik kártyát játszották a kaszinó játék során. Blackjack a Rain Man játékának. Tudva, hogy melyik kártyát már játszották, egy szánalmas tudni fogja, hogy mely kártyák maradnak a fedélzeten, ami óriási előnyhöz juttatja őket. Végtére is, ha megkérik, hogy megütjön vagy álljon, tudatában annak, hogy melyik kártyát lehet rajzolni, verhetetlen lehet. És igen, egy valódi világszerte képes erre.

De aztán nem kell feltétlenül szükségessé tenni, hogy a kártyaszámlálás megtörténjen. Egy kivételes és képzett memóriával rendelkező személy képes erre. De ez az, ahol kicsit érdekesebb lesz.

Rain Manban kifejezetten rámutattak arra, hogy amikor Tom és Cruise megrepedt, Raymond hat lapkábelt számlál. Ez hat lapka, amit ő nyomon követett, nem egy. És valószínűleg már kitaláltad, hogy a földön alig van egy nem-kímélő, aki képes kártyákat számlálni. Ez valóban egyfajta szuperhatalom.

Ha szeretne mellszoborodni

Tehát igen, van olyan dolog, mintha egy szerencsejátékos zseni lenne. És igen, valószínűleg azt eredményezné, hogy a kaszinóból eldobja őket, mielőtt bármilyen szerencsét meg tudnánk gyűjteni. Továbbá, ha úgy gondoltad, hogy talán könnyebb eljutni egy online kaszinóban, egy kis online blackjack-t játszva, tévedne.

Ha valaki azt mutatja, hogy csodálatosan sikerül az online kaszinójátékokban, értesítést küld az online kaszinó felügyelőknek, akik elkobozzák a nyereményedet. Igen, természetesen ellenőriztem. Nem tudok semmit sem, de épp most kezdtem el találni egy online kaszinó haveromat, legalábbis addig, amíg meg nem találtam a fent említett biztonsági intézkedésekről, és elkötelezték ezt az ötletet!

Twitter | Facebook | Instagram

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Eső ember és a szerencsejáték anomália - Marc Armstrong Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon