Shazam! Csaták bibliai bűnök

0 Comments

Míg ez a tizenegyedik szuperhős film a műfaj szabályainak nagy részét követi, néhánytól elszakad. Könnyű, bájos és humoros pillanatokkal teli, sok kritikus, aki Big-ként említi felsőbbrendű ember. És érthető módon, mivel ez egy zavaros és kissé elveszett tinédzser, aki megkapja az ajándékot, hogy képes legyen felnőtt szuperhőssé alakulni. Számos relatábilis jó és gonosz forgatókönyvben a Marvel-karakter minden bűntudat kezel, és megmenti a napot saját, egyedülálló, hősies módon. Ez ismét arra késztette a filmelemzőket, hogy emeljék fel a kérdést, ezek a szuperhősfilmek kiemelik a vallási témákat, és a bibliai filmek műfajának újjáéledéséhez is vezethetnek?

Szuperhősök és vallási szimbolizmus

Akár vallásos, akár nem, mindannyian azonosíthatjuk a hetedik halálos bűnöket, amelyeket a kereszténységben felsoroltak, valamilyen szinten. A Shazam! Című filmben ezek a hét bűn vagy ellenségei (büszkeség, irigység, buzgóság, csúszás, mohóság, kapzsiság és harag) olyan szörnyekként vannak ábrázolva, amelyek mind fizikai, mind lelki formát vesznek fel. Ez nemcsak a ragyogó vizuális effekteket teszi lehetővé, hanem a kézzelfogható és belső csatákat is, amiket emberünknek szembe kell néznünk a bűneinkkel kapcsolatos tapasztalatainkkal kapcsolatban - függetlenül attól, hogy mi vagyunk, vagy diadalmaskodunk rájuk. Sok szuperhős film, valamint más műfajok, mint az ikonikus thriller, Seven, csak a bűnök cselekedeteire összpontosít. De Shazam! azonosítja azokat személyes elrendezésekként vagy attitűdökként is, amelyek a lelkedet viselik, amint azt a gazember, a Sivana karaktere is jól látható. Az egyetlen módja annak, hogy elhajtja ezeket a helyeket? Az ősi keresztény utak trifectáját követve - bölcs tanácsokat keresve, olyan tiszta szívvel, amely tiszta és gondoskodó egyének támogatásával rendelkezik.

Vajon ez az Üdvözítõre vágyó emberi állapot?

Ha van egy dolog, amit az összes szuperhős film és a legtöbb vallás kiemel, akkor szükség van arra, hogy valaki (vagy valami) megvédjen minket a veszélyes erőktől - a kis személyes veszélyektől a hatalmas apokaliptikus eseményektől. Egy másik közös szál, hogy e szuperhősök közül sokan puszta halandókként indulnak, ahogyan ez Shazamban is nyilvánvaló! A bibliai hivatkozásokban a keresztény megmentő, Jézus is emberi formában csatlakozott az emberiséghez a földön. A szuperhős műfaj és a vallás között ismét párhuzamos lehet. Az az elképzelés, hogy azok, akik megmenthetik az emberiséget, egyszerre hétköznapi emberek voltak, hihetetlenül relatábilisvá teszik őket - azzal érvelhetünk, hogy ez valójában a Marvel hatalmas rajongójának titka. De vajon a szuperhős filmes jelenség emelkedése szerepet játszott-e a bibliai film műfaj újjászületésében? A legutóbbi ezüst képernyős megjelenések alapján valószínűleg azt kell mondanunk.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Shazam! Csaták bibliai bűnök Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon