Sydney Biomedicinális szakértők a játék megváltoztatásával

0 Comments

A Sydney-i Egyetem biomedicinális mérnökei éppen olyan technológiával rendelkeznek, amely nagy hatással van a világméretű orvosi ágazat egészére. A mérnökök kifejlesztettek egy nagy rugalmasságú sebészeti ragasztót, amely hatékonyan zárja le a legnehezebb és legszorosabban zárható sebeket. A legjobb? A ragasztó megszünteti a tűzőkapcsok vagy öltések szükségességét.

Az új technológia teljes hatása csak akkor igazán eléri a hazaérkezést, ha úgy gondoljuk, hogy a sebek nem mindig a test felületén vannak. A sebeket gyakran belső szervek, például tüdő, artériák és szívek szenvedik. A belső szervek sebeit különösen nehéz lezárni, és ezekben a szervekben található szövetek folyamatosan bővülnek és pihentetnek, így állandó mozgás van jelen.

Amint azt mondták, a szöveti ragasztó használata nem újdonság az orvosi területen, de a közelmúltig ezek saját kihívásokat jelentettek. A meglévő szöveti ragasztók híresek arról, hogy nem a poszter-gyerekek a megbízhatóság szempontjából, különösen akkor, ha nem sok folyadékot tartalmazó sebészeti helyek vannak. A meglévő ragasztók egyszerűen nem eléggé rugalmasak ahhoz, hogy a bonyolult sebészeti körülmények tesztelésére szolgáljanak.

Wonder-Glue

A Sydney-i Egyetem biomedicinális mérnökei, a bostoni három egészségügyi intézménnyel együttműködve Egyesült Államok, most jöttek létre egy olyan ragasztóanyag, amelyről állítólag képes akár 60 másodpercen belül bezárni és lezárni a sebeket. Azt mondják, hogy a MeTro az UV fény hatására egy perc alatt áll be.

Ráadásul az anyag tartalmaz egy olyan enzimet is, amely egy meghatározott időn belül lebontja az anyagot, amelyet az orvosbiológiai mérnökök módosíthatnak. Ez azt jelenti, hogy ha a seb teljesen meggyógyult, az enzim szétesik és kilép a páciens testéből, így nem maradhat idegen anyagot úszó körül határozatlan ideig, mint korábban. Ha elesett a szuper ragasztó a vízben, tudni fogja, mit értünk!

Hatékony alternatíva

A Science Translational Medicine által közzétett közelmúltbeli orvosi tanulmányban a tudósok kimutatták, hogy a gélszerű anyag sikeresen bizonyult a rágcsálók artériáinak és tüdőinek, valamint a sertések tüdőinek gyors és hatékony lezárásában. Jól ismert tény, hogy a sertéseknek fiziológiai rendszere nagyon hasonlít az emberéihez.

A tanulmány vezető szerzője, Nasim Annabi azt mondja, hogy a MeTro használatával kapcsolatban a legnagyobb pozitív az a tény, hogy a tömítőanyag megszilárdítja (beállítja) azt a percet, amely érintkezésbe kerül bármely felszínnel, ezáltal megszüntetve annak veszélyét, hogy elalszik és nem érte el azt a célt, amelyre azt szánták. Továbbá a gélszerű konzisztencia csodálatosan működik, mivel a seb alakját, egy perc alatt tölti és tömíti.

Ha minden dolog orvosi érdeklődésre számít, meg kell látogatnia a Spin Palace kaszinóját, ahol olyan játékok vannak Dr Love meggyógyítja az összes bajod!

Fókuszban az életmentés

Anthony Weiss, a Sydney-i Egyetem társszerzője és biokémiai professzora azt mondja, hogy a MeTro képes lezárni a sebeket, amelyeket más orvosi ragasztók nem tudnak. Weiss azt mondja, hogy a technológia semmi úttörő jellegű, mivel a MeTro-t arra használják, hogy lezárja a sebeket a gépjármű-balesetek után, valamint a háborús övezetekben, ahol a gyors és hatékony cselekvés az élet és a halál közötti különbség. A technológia nagymértékben javítja az általános kórházi műtétek általános funkcionalitását.

Weiss megerősítette, hogy az új ragasztó technológia most már előrehaladott állapotban van és biztonságosnak tekinthető az embereken való tesztelésre. Ha a kísérletek sikeresnek bizonyulnak, és a tesztelés minden aspektusa azt jelzi, hogy ez lesz, a technológia megváltoztatja a sebek általános kezelésének módját, és a MeTro hosszú ideig megmenti az emberi életeket.

Végső soron, ha bármilyen orvosi áttörésről számolnak be az orvosi területen, ez a siker lakmus tesztje: egy élet megmentése.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Sydney Biomedicinális szakértők a játék megváltoztatásával Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: