A sötét web és a mély web - ismerje a különbséget

0 Comments

Az internet világa nagy. Valószínűleg úgy gondolja, hogy már tudja ezt, de talán nem érti teljesen, hogy milyen nagy az internet. Egy olyan keresőmotor, mint a Google, világszerte a 35 trillió oldalak körüli régióban indexelt. Ez magában foglalja a Facebookot és annak számos oldalát, a Wikipédiát és hasonlóképpen számos oldalt, valamint a gyakran látogatott webhelyeket, például az online kaszinót és más játék- és szórakoztató portálokat. A megdöbbentő rész? Ez a szám az interneten létező információk 4% -át jelenti.

Ez a statisztika az egyenlet következő részéhez vezet. Mi a másik 96% az interneten? Miért létezik, miért használják, és miért nem indexelték? E kérdések megválaszolásakor azt is elmagyarázzuk, hogy mi a mélyháló, mi a sötét web, és milyen információ található itt.

Nemkatalizált adatok

Olyan kifejezések, mint a mélyháló, gyakran mozognak a filmekben, általában olyan jelenetekben, ahol egy hacker magyaráz valamit a hősnek. Gyakran ezekben a színházi esetekben a forgatókönyvírók szeretnék kihasználni a legtöbb olyan fogalmat, amelyet az átlagos néző nem ért. Az igazság azonban az, hogy a mélyhálózat fogalma sokkal egyszerűbb, mint amit feltételezhetünk.

Nagyon egyszerűen; a mélyháló az internet azon része, amelyet nem indexeltek, általában azért, mert nincs szükség rá. Például a NASA óriási mennyiségű információt tárol online, de soha nem tette közzé az információkat a nyilvánosság számára. Miért? Mivel ez a hatalmas mennyiségű információ katalizálása és bemutatása érdekében tett erőfeszítések összege nem valósítható meg.

A pont világosabbá tétele; ha a Google vagy bármely más keresőmotor valaha is indexelte ezt a megfordíthatatlan adatmennyiséget, akkor a mélyhálózat fogalma már nem létezik, vagy bármilyen jelentéssel bírna. Ez azt jelenti, hogy ha a Google nem zavarja az adatok végtelen óceánját, akkor biztosan feltételezhetjük, hogy figyelmen kívül hagyhatja azt is, és győződjön meg róla, hogy nem hiányzik sok.

Illegális Cesspool

Másrészről, a sötét háló nagyon különböző golyójáték. A szabványos keresőmotorok elérhetősége mellett, a saját webböngészőjén keresztül elérhető, a sötét web olyan világ, ahol az illegális tevékenység virágzik. Az illegális lőfegyverek eladásából, a szerződéses gyilkosok bérbeadásáig, és sokkal több megkérdőjelezhető tartalommal, mindez megtalálható az internet kellemetlen részében.

Az internet sok felhasználója nem veszi észre, hogy az online világ ilyen rétege létezik, de ez megtörténik, és a világ minden tájáról éles karakterek érhetők el. Tekintettel az internet természetére, mindez elkerülhetetlen, hogy az ilyen digitális zónák felgyorsuljanak. Nagyon nehéz ilyen tevékenységet felügyelni, és egy olyan virágzó hotspotot hoz létre, amely a törvényen kívül van.

Steer Clear

A digitális világ nem névleges területei többnyire a jobb kifejezés hiánya miatt unalmasak. Bár néhány kíváncsiabb ember érdemes megvizsgálni az információk egy részét, legalábbis érdemes. Egyes cégek még az élő részeket is összegyűjtik és értékesítik az érdekelt feleknek.

A sötét hálót azonban minden áron el kell kerülni. Annak ellenére, hogy a digitális cesspool felfedezése önmagában nem illegális, a megtalálható információ gyakran mélyen zavaró, zavaró és nagyon kellemetlen. A nemkívánatos felfedezők gyorsan meggyőződhetnek arról, hogy egy olyan helyre törekednek, amely mindannyian, de teljesen figyelmen kívül hagyja azokat a vállalatokat, mint a Google, a Yahoo és a Bing. A legnagyobb keresőmotor cégek figyelmen kívül hagyják ezt az információt egy oknál fogva, és ebben az esetben a legjobb, ha követik a példájukat.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A sötét web és a mély web - ismerje a különbséget Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon