A Fascination labdarúgó-rajongók az angol és a német klubok közötti kapcsolatokért

0 Comments

Bár az angol és a német állampolgár közötti verseny labdarúgás a csapatok időnként intenzívek lehetnek, gyakran az angol megszállottságnak tekintik. A német rajongók inkább összejövetelekre összpontosítanak, mint Brazília, Franciaország és Hollandia, annyira, ha nem több, mint Angliával szemben. Valójában Anglia nemzetközileg játszik Németország 1899 óta, így a nemzetközi futball történetében az egyik legtartósabb verseny. Ez azt jelenti, hogy az Északi-tenger mindkét oldalán lévő rajongóknak fantasztikus rivalizmust nyertek az egyes országok vezető labdarúgó klubjai között. Csak meg kell nézni az 16-2018 Bajnokok Ligájában az utolsó 19-bajnokságból származó izgalmat, hogy megértsük, mennyire élvezik a rajongók ezeket a találkozókat.

Az on-formájú Liverpool otthoni összecsapásokkal küzd a müncheni Bayern ellen, a klubban, amely kiemelkedő sikert aratott a versenyben. Hasonlóképpen, az FC Schalke felvállalja a nagyvonalú Manchester City-t. És ha ez nem elegendő azok számára, akik a Premier League klubok és a Bundesliga közötti összecsapásokban élnek, a Tottenham Hotspur a Borussia Dortmundot veszi át. Bizonyos indoklásokkal a jelenlegi mérkőzések fordulóját sokan a két bajnokság közötti összecsapásnak látják, amelyek mindkettő kiváló minőségű klubbajnokságot kínál a héten. Igen, a hat érintett klub rajongói nagy érdeklődést fognak kapni arra, hogy a csapataik milyen áron járnak, de valószínűleg lenyűgözik a futball rajongók Európában és a világon. Sokan, akik sportfogadási tevékenységet folytatnak, érdeklődni fognak abban, hogy a Premiership csapatok hogyan lépnek be a Bundesliga ellen. Nemcsak az ilyen kapcsolatok története, hanem az egyes nemzetek bajnokságainak és - nem utolsósorban - a pénzük klubjainak a játékosokhoz fordított összegének viszonylagos érdeme.

A klasszikus találkozók angol és német klubok között

Az egyik olyan dolog, ami a sport rajongók érdeklődését idézi elő, amikor az európai versenyeken az angol klubok az európai versenyeken vesznek részt, a két ország közötti magas színvonalú mérkőzések története. Például, bár a müncheni Bayernek a német kollégáik Borussia Dortmundot tekinthetik fő versenytársaiknak, az 2012 UEFA Bajnokok Ligája döntője a Chelsea-val valóban klasszikus találkozást eredményezett. Talán azért, mert a Bayern München éppen a belga bajnoki címet kapta a régi ellenfelek Dortmundban, hogy a londoni klub ellen a döntő a bajorok számára jelentőséggel bír. Ami ilyen jelentőségűvé vált, az a tény, hogy a döntőbe a Bayern hazafelé kellett játszani. A bajor sajtó kiszámlázta a találkozót, mint München esélye, hogy otthon szerezze be a szezonját, és mint ilyen, felemelte. Amikor Chelsea az otthoni oldalt egy egész idő után korlátozta, a német csapatra gyakorolt ​​nyomás teljesen intenzív lett. A Chelsea végül a szűkebb nyereményeket vonta le az esélyekkel a szankciók után.

Egy másik emlékezetes találkozás a Bajnokok Ligája döntőjében az 1999. Ez a nyakkendő München Bayern is jelen volt, ezúttal ellenben Manchester United. A barcelonai Camp Nou-nál vitatott, hogy a müncheni játékvezető szerepet játszott a játékban, miután a Mario Basler átalakította a korai szabadrúgást. Csak a sérülés ideje alatt volt, hogy az egyik United helyettesítője, Teddy Sheringham, sikerült kiküszöbölnie a hangszínszabályzót. Két perccel később egy másik szuper-sub Ole Gunnar Solskjær - az Egyesült Államok jelenlegi gondnokvezetője - nyerte el a győztest, teljesen leereszkedve a német csapatot. Érdekes, hogy az angol szurkolók széles körben üdvözölték a döntőt, nem csak azokat, akiket a Manchester klub támogatói kaptak.

Az angol klubok azonban nem rendelkeztek saját magukkal. Messze van tőle! Híresen, a müncheni Bayern és a Leeds United közötti 1975 összecsapás a német oldal győzelme lett. Az Európai Kupa döntőjét Párizsban játszották, és a Leeds rajongói a két nulla veszteség után zavartak, ami az európai verseny megszüntetését eredményezte. évszakok. Borussia Dortmund megnyerte az 1965-66 szezonban az Európai Kupagyőztesek Kupáját, és mindketten West Ham-t és Liverpoolot verte.

Végtelen Fascination?

Tekintettel az angol és a német klubok közötti sok találkozásra, lehet, hogy vajon miért vonzza ezeket a berendezéseket - például az angol és a francia klubok között - annyi globális érdeklődést. Talán van valami köze a legjellemzőbb focihoz, amit játszanak, de több van rajta, mint ez? A kimondott angol vezető Brian Cloughnek bizonyára volt elmélete. A Nottingham-erdő irányításakor Köln és Hamburg felett szerzett győzelmet. Clough szerint, aki nagyon büszke volt a német klubok iránti rekordjára, a rivalizálás az idősebb rajongók háborús tapasztalataihoz vezet. Talán ez nem annyira a jelenlegi generáció problémája, de egy dolog biztos - a német és angol klubbajnokságok tovább fogják kínálni a lenyűgöző futballt az elkövetkező években.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A Fascination labdarúgó-rajongók az angol és a német klubok közötti kapcsolatokért Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon