A Google-alapító tényező

0 Comments

Elég nehéz lenne egy olyan fejlett országban találkozni, aki elég öreg ahhoz, hogy olvasni és írni tudjon, aki nem hallott, vagy nem használt egy keresőmotort. Valószínűleg ugyanezen kritériumok alkalmazása esetén a lehetetlenné válna, hogy találkozhasson azzal, aki keresőmotort használ, de aki soha nem hallott a Google-ról.

A legismertebb keresőmotor tulajdonában lévő vállalat az összes online lekérdezés becsült 87% -ának felel meg, évről-évre. Évente trilliónyi keresést végez, vagy a számokat érthetőbbé teszi, nagyjából 63,000-ot minden nap másodpercenként.

A Google globális uralma ellenére nagyon valószínű, hogy bárki is vagy, és bármi legyen is a referenciakeret, a nap folyamán semmilyen ponton nem ismeri el a Google-t. Nem úgy, mint egy bizonyos szóda márkája. A Google-val egyszerűen gondolkodás nélkül kell csinálni.

Olyannyira, hogy a „Google” szó használatának módjába kerültünk, ami azt jelenti, hogy valamit online keresünk. Gyakori, hogy azt mondom, hogy a Google-ra fogok receptet vagy online kaszinót fogni, ami nekem megfelelő, nem pedig keresőmotor segítségével fogom megtalálni az xyz-t.

Ez a Google jó?

A helyes kérdés azonban, hogy miért? Mi teszi a Google-t minden másnak, mint a többi keresőmotor, például Bing? És viszonylag elmondható, hogy a Google valóban a legjobb, ha van?

Gondoljunk csak egy pillanatra az Foundem történetére, az Adam és Shivaun Raff keresőmotorjára. A Raffs az online társkereső alkalmazás, a MatchMate mögött indult. A MatchMate mérföldnyire volt a kortársai előtt, mivel összetett csoportokat tudott elvégezni a keresési feltételek bonyolult kombinációján alapulva.

Ez egy összetett kritériumcsoportot egyesít, egyesekkel együtt elemek a csoportosuláskor, amikor úgy tűnik, hogy ellentmond egy vagy több másiknak, a programozási kifejezésekben függőleges keresésként ismerik. Bármilyen programozó, aki megéri a sóját, megmondja neked, hogy bánatosan nehéz megszerezni.

De a mester, hogy a Raffek tették, és a fényes ötlet, hogy ez a fajta programozási készség jól illeszkedik egy olyan keresőmotorhoz, amely hamarosan a páron szült. Különösen azért, mert a jó öreg bízott Google úgy tűnt, hogy harcolni kezdett ezzel a koncepcióval.

Valójában a Google egy horizontális keresés köré épül, ahelyett, hogy sokkal bonyolultabb vertikális testvére lenne. Mint ilyen, nincs baj az egyszerű, széleskörű keresésekkel, de gyorsan tapasztal egy virtuális agyelszívást, amikor csak egy, közvetlen helyes választ ad.

Győzelem alapértelmezés szerint

Ugyanakkor nem volt szükség pánikra, mivel a segítség az úton volt. A Raffs alkalmazta a ragyogó elméjét, és egy sokkal okosabb keresőmotorral jött létre, melynek neve: Foundem. Kezdetben a Google hűen átirányította a lekérdezéseket az Foundem-re, ami egy jól működő keresőmotor igazi jelzője. Azonban a aranysárga az indítási ablak minden 2 napot tartott, mert hirtelen az összes keresési forgalom megállt.

A diagnosztikai tesztek kimutatták, hogy az Foundem hirtelen és megmagyarázhatatlanul hatékonyan eltűnt minden Google kereséstől. Az Foundem továbbra is magas rangú volt az MSN Search és a Yahoo segítségével végzett kereséseken, de a Google-on semmi.

A Raffs végül elkezdett körbejárni az üzenőfalak körül, és hamarosan találtak más online termékfejlesztőket, akik ugyanazokat a jelenségeket tapasztalták, amikor megpróbálják megosztani a Google zsákmányait.

Úgy tűnik, hogy a Google nagyszerűen nyer, hogy megnyerje a versenyt, még akkor is, ha azt jelenti, hogy kivágjuk azokat, akik olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek kiegészíthetik a sajátjukat. Nagyobb, nem jobb, és időben a felhasználók többet tudhatnak a keresőmotorokról, mint az Foundem, és kipróbálhatják őket is.

www.nytimes.com/2018/02/20/magazine/the-case-against-google.html

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A Google-alapító tényező Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon