A házi visszaélések rejtett arca

0 Comments

Sokan egyetértenek abban, hogy a heteroszexuális párok közötti családon belüli erőszak egy irányban fut. A családon belüli visszaélés hagyományos képét általában úgy vonták le, hogy a férfi az erőszak és az ellenőrző magatartás elkövetője, és a nőt áldozatul viselik. Valójában néhány ember egy online kaszinóban fogadta az alsó dollárt, hogy ez egyszerűen a dolgok. Ilyen világnézetben ezért a családon belüli visszaélések elleni küzdelmet célzó intézkedéseket a női helyzetre kell irányítani. És mégis, a statisztika nem támasztja alá ezt a hitet. A Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint a kormány hivatalos adatgyűjtője és számkeresője a UKaz országban a családon belüli erőszakos ügyek körülbelül kétharmadában férfi áldozatok vannak.

Tehát úgy tűnik, hogy van egy szakadék a legtöbb ember által a családon belüli erőszak és a valóság között. Bár a családon belüli bántalmazás férfi áldozatainak kiemelése semmiképpen sem csökkenti a női áldozatok problémáját, felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a férfiak gyakran nagyon eltérő fényben láthatók, amikor e komoly kérdésről van szó. Miért ez?

A férfiak férfiak, vagy lesznek?

Ezzel szemben a férfiaknak sok előnyük van a társadalomban, ami azt jelenti, hogy - bizonyos értelemben - legalább nehezebb látni őket az erőszak potenciális áldozataivá. Végül is, a férfiak többnyire többet keresnek, mint a nők, gyakran „jobb” munkahelyeket tartanak, és nagyjából fizikailag erősebbek, mint a nők. Ha ezzel párosul a hagyományos fogalom, hogy a férfiak magukért állnak, és nehezen szembesülnek a nehéz helyzetekben, akkor milyen sok esetben fordulhat elő a férfiakkal szembeni családi visszaélés? Valójában ez a helytelen módja annak, hogy megvizsgáljuk a kérdést.

Mivel a férfiak viselkedését illetően annyi előzetes elképzelés van, és mit jelent az ember, a férfiak gyakran úgy érzik, hogy kudarcot vallanak, ha visszaélnek. Az önismeret hiánya és még a szégyen is sok emberhez vezethet az egyre növekvő erőszakkal, amelyek idővel rosszabbodnak és rosszabbodnak. Más szóval, a férfiak nem férfiak, és ez a történet vége. Valójában a bántalmazott férfiak gyakran jelentenek ugyanolyan fajta ellenőrző magatartást, mint amit a női áldozatok beszélnek, amelyek még azt is megkérdőjelezik, hogy valóban áldozatok vagy sem.

Hogyan érzékeli a társadalom a nemi viszonyokat a hazai visszaélésekben

Nem csak a férfiak áldozatai nem látják a férfiakon kívüli háztartási erőszak valódi természetét - ez a probléma a társadalom egészében megtalálható. Nézze meg ezt a videót, amelyben két szereplő viszonylag alacsony szintű családon belüli erőszakot vet fel egy nyilvános helyen. Amikor a férfi kezéből kiindul a barátnőjével, járókelőivel, aggodalomra ad okot és beavatkozik. Ami azt mondja, amikor a szerepek megfordulnak, nem az, hogy a közönség nem beszél ennyire, hanem hogy a helyzetet kínosnak, sőt viccesnek tartják. A társadalmi kísérlet meglehetősen szépen rámutat arra, hogy a férfiak miért kapnak egy szokatlan fület akkor is, ha beszélnek és segítséget kérnek.

Természetesen senki sem érvel azzal, hogy a nőket nem szabad magukra hagyni, ha elég szerencsétlenek ahhoz, hogy a családon belüli bántalmazás és a kontroll magatartás miatt szenvedjenek. Szükség van ugyanazra a megértésre, amit a nők mutatnak, amikor a férfiak rájönnek, hogy hasonló helyzetben vannak. A családon belüli erőszakos férfi áldozatok eseteinek megnevezése még mindig messze van a társadalomban, annak ellenére, hogy a kampányok ellenére több figyelmet szenteltek a kérdésről.

Mit tehet a helyzet javítása érdekében?

Bár a családon belüli erőszak férfiak áldozatai számára kevesebb állami forrás áll rendelkezésre - a férfiak nem tudnak csak női menedékhelyre fordulni, például segítséget kérni - a szociális munkások, a rendőrség és az állami egészségügyi szolgáltatók jobb képzése segít. Mindazonáltal rengeteg dolog, amit mindannyian tehetünk, hogy a helyzet jobbá váljon még akkor is, ha nem vagyunk a közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek. Kik ők?

Először is, ha egy férfi barátja elkezd beszélni veled a kapcsolatában való visszaélésről, ne nevessétek le, vagy ne engedd magadnak, hogy zavarban érzed magad. Figyeljen és engedje meg, hogy kifejezze magát. Mint korábban említettük, sokan nem veszik észre, hogy a családon belüli erőszak áldozatai, és csak az alacsony szintű magatartásról folytatott beszélgetés megkezdésekor nagyobb felismerésbe kerülhet, ha nyitva marad.

Egy másik dolog, amit te tehetsz azért, hogy támogassátok azt a férfit, akit úgy gondolja, hogy bajban van, hogy biztonságos menedéket biztosítson, még akkor is, ha ez néhány óra. Mondd el a barátodnak, hogy a családon belüli erőszakról szóló bizonyítékok gyűjtése jó ötlet. A fényképek, felvételek és tanúvallomások mind ideálisak, de csak egy napló vezetése egy másik nagyszerű módja a visszaélések ciklusainak dokumentálásának. Alapvető fontosságú, hogy ne ön, sem az áldozat ne sértse meg az elkövetőt, amely aláássa a bizonyítékok összegyűjtésének teljes folyamatát.

Ha a helyzet rosszabbodik, és úgy gondolja, hogy a visszaélés erőszakra fordul, akkor ugyanúgy kell cselekednie, mint egy nő megvédése. Ez azt jelentheti, hogy a hatóságoknak fel kell hívniuk a választ. Ne feledje, hogy a rendőrség ugyanazokkal a kötelezettségekkel rendelkezik, mint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, mint a nők.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A házi visszaélések rejtett arca Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon