A sportfogadások pszichológiája

0 Comments

A mögöttes pszichológia megértése, amiért konkrétan a sportot illeti, valójában segíthetünk abban, hogy jobb fogadók legyünk. Ráadásul a sikeres sportfogadások az internet megjelenése óta egyre inkább elérhetővé válnak. Számos információ áll rendelkezésre mindazok számára, akik internetkapcsolattal rendelkeznek.

Furcsa módon mindannyian természetesen programozunk, vagy ha vezet, kemény vezetés, hogy rossz fogadási döntéseket hozzon. Ez a túlélési ösztönünknek köszönhető - az agynak vagy az ösztönnek ez a része, ami arra kényszerít bennünket, hogy ne lássuk a dolgokat pontosan úgy, ahogyan vannak, annak ellenére, hogy minden információ egy bizonyos irányba mutat.

Pontosan ez az előny, amit találunk. Azok, akik megértik a mögöttes pszichológiát, és miért teszünk az általunk meghozott döntéseket (ösztöne), jobban alkalmasak arra, hogy ezeket a döntéseket jobban ellensúlyozzák, és eldöntött előnyöket teremtsenek azokhoz a fogadókhoz képest, akik nem értik a mögöttes pszichológiai folyamatot érvelésüket.

A személyes esélyek javítása

A kutatások kimutatták, hogy ellentétben azzal, amit a tudomány a legutóbbi időkben diktált, hogy jobb élesítési döntéseket hozunk, amikor éhesek vagyunk. Érdekes módon az éhség lehetővé teszi számunkra, hogy jobban értékeljük a jövőbeli díj értékét, ami nagyon fontos a sportfogadásban.

A mögöttes ok, amiért ez működik, az, hogy a fogadók hajlamosak arra, hogy jobb stratégiai döntéseket hozzanak, amikor éhesek a stratégia miatt, ami fontos volt a korábbi időkben, amikor az élelmiszereket meg kellett találni és vadászni kellett volna; egy olyan feladat, amelyet gyakrabban végeztek üres gyomorban.

A szezon fordulata

Visszatérve az ősi időkhöz, őseink sokkal jobban illeszkedtek és tisztában voltak a évszakok. Ez azért volt, mert a téli veszélyes idő volt, és a hidegebb hónapokban az élelmiszer szűkös áru volt. Az emberek a télen jelentkező kihívásokhoz alkalmazkodtak a konzervatívabb életvitel és a hidegebb és ártalmasabb hónapok kevesebb kockázata miatt. Előfordulhat, hogy a mai napon és korban ugyanazokkal a kihívásokkal nem szembesülünk, de sok szinten még mindig úgy tervezzük, hogy bizonyos dolgokat bizonyos módon kezeljünk. Ez azt jelenti számunkra, hogy kevésbé valószínű, hogy kockázatos döntéseket hozunk rövidebb (téli) napokon, mint a hosszabb, melegebb nyári és tavaszi napokon.

Ennek megértése minden bizonnyal segíteni fog a játékosnak abban, hogy jobb döntéseket hozzon, függetlenül attól, hogy milyen szezonra számítanak, mint azok, akik nem ismerik ezt a hajlamot. Ez sokkal inkább a sportfogadásra vonatkozik, mint bármely más fogadási formára, mivel a legtöbb sport szezon zárva van.

A Sunk Cost Fallacy megértése

A közgazdaságtanban az „elsüllyedt költségek” kifejezés olyan költségekre utal, amelyek már kifizettek, és amelyeket nem lehet behajtani. Jó példa erre egy olyan hardver üzlet, amely jelentős mennyiségű pénzt fektetett be új hardverállományba. A pénzt elköltötték és a megszerzett állományt. A felhasznált pénz már nem lehet a jövőbeni üzleti döntések szempontjából tényező.

Egy másik példa a jegyek vásárlása egy zenei koncertre. A koncert reggelén hidegben szenvedsz. Ösztönösen érezheti, hogy a koncerten részt kell venni, mivel a jegyek pénzét már eltöltötték. A koncertet egy hűvös téli estre tervezték, így a hideg még rosszabb lesz. A hideg ellenére úgy döntött, hogy elmennek, mert különben „pénzpazarlás” lett volna.

A lényeg az, hogy a pénzt költötték, és nem lesz képes visszaszerezni - a betegség miatt nem lesz jó idő a koncerten, és most már véget ért még rosszabbá teszi a dolgokat. A süllyedt költségtörés áldozatává vált. Senki sem nyer ebben a helyzetben.

Az elsüllyedt költséges tévedés gyakran csúszik a csúnya fejét a sportfogadásban. Az a tény, hogy a tét elhelyezése és a tényleges sportesemény között sokat lehet történni. Ez jelentősen megváltoztathatja a mérkőzés vagy a játék kimenetelére vonatkozó előrejelzéseit. Azonban a tét elhelyezésre került, és a tény után nem sok mindent lehet tenni. Ez nem hasznos, ha visszafelé megyünk, és még több pénzt fogadunk a kezdeti feltételhez, egyszerűen azért, mert ezt már megtetted. Az elmédet csak új információkkal lehet megváltoztatni, nem pedig azt a tényt, hogy egy befektetés már bizonyos irányban történt.

Egyszerűen a tét elhelyezése nem teszi lehetővé a javasolt eredmény valószínűleg előfordulását. Az elkötelezettségnek nem szabad megváltoztatnia az előrejelzést. Az információt mindig tisztán érdemben kell értékelni - soha nem az érzelmi részlegesen!

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A sportfogadások pszichológiája Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon