Az Atari szerepe a játék világában

0 Comments

Számos fontos szoftver- és hardvercég van a játék világában, mint például az Electronic Arts és a Blizzard, amelyek hatalmas mennyiségben járultak hozzá a játékiparhoz. Blizzard nélkül végül is nem lett volna Warcraft, így talán soha nem volt olyan valós idejű stratégiai játék, amilyen ma létezik. És a World of Warcraft soha nem létezett volna, ami több mint egy évtizede dominálta az MMO jelenetet.

Van azonban néhány vállalat, amelyek mindannyian formálták a szerencsejáték-iparágat, és az innovációt és a tervezést úgy alakították ki, hogy a játékokat teljesen definiálták. Az egyik ilyen cég az Atari. Ha nem lenne Atari, a szerencsejáték-világ, mint tudjuk, teljesen más lett volna.

Vessünk egy pillantást az egy vállalat hatalmas szerepére, amely a játék világát vezette, ahol ma van, és leszállt a kaszinójáték-ipar nagy szereplőjévé.

Korai Atari

Az Atari az évek során számos változáson ment keresztül, nem csak a szervezet nevére. Eredetileg az 1972-ban megnyitott Atari építette az első kereskedelmi arcade-játékot, amely mérföldkő a történelemben, amely minden bizonnyal dicséretet érdemel. Az arcade játékok sok nép első tapasztalata volt az ilyen típusú játékokban, és így az Atari az első cég, amely videojátékokat hoz a tömegekhez.

Az 1976-ban az Atari kiadott egy otthoni konzolot, amely az egyik legelső közülük, aki több játékot váltott át. Az Atari videórendszernek nevezték, a konzol jól eladta, és ismét az első élmény volt, amit sokan rendelkeztek egy otthoni videojáték-rendszerrel. Az Atari Videórendszerhez elérhető játékok modern szabványok szerint nevetségesnek tűnnek, de abban az időben csúcstechnológiát jelentettek.

Hibák és videojáték-összeomlás

Az Aternnek az első nagy problémái voltak az 1980-ekben. Az első az otthoni számítógépes forradalom volt, amely bevezette a billentyűzetek fogalmát a felhasználók számára. Erre a tendenciára való törekvés során az Atari megpróbálta létrehozni egy egyenértékű rendszert. A rendszer azonban sikertelen volt, főleg azért, mert a korábbi Atari játékok nem kompatibilisek az új hardverrel. A rendszer meghibásodása óriási találatot jelentett a vállalat számára.

A veszteség hatását sokkal rosszabbá tette az 1983 hírhedt videojáték-összeomlása. Az összeomlást a videojátékokba helyezett óriási pénzmennyiség és a közönségnek eljuttatott némileg rosszabb áruk okozták. Az egyik ilyen játék, a legendás ET, amely pop kulturális érzéssé vált, az Atari $ 20 millió dollárt fizetett az ET használatához való jogért.

A karácsonyi határidő betartásakor azonban a játék tervezője elhanyagolhatóan kis időt kapott a tényleges fejlesztéshez, ami kevesebb, mint a jó végtermék szállítása. A játék a történelem egyik leghíresebb videojáték flopja.

Videojáték-összeomlás helyreállítása

Több vállalat sikertelen volt a baleset idején, és még sok más volt a csőd szélére. Az Atari egyike volt ezeknek a vállalatoknak, és az ET, valamint a meggazdagított játékpiac kudarcai Atari térdén állt.

Annak érdekében, hogy az Atari a felszínen maradhasson, a Warner Communications foglalkozik, amely az új számítógépes rendszer véglegesítéséhez és nyilvánosságra hozatalához szükséges támogatást biztosított. Az Atari ST néven ismert rendszer a billentyűzet és az egér támogatását, valamint az idő viszonylag erős feldolgozási teljesítményét kínálja. A rendszer nem volt sikertelen, de életben maradt Atari.

Atari - 2000s

Az 1990-ek változási időszakot jelentettek az Atari számára, és a divíziókat felosztották, eladták és átnevezték. Mire az 2000-ek megérkeztek, a vállalatnak mindent el kellett hagynia, hogy otthoni konzolokat hozzon létre, és felhívta a figyelmet a játékokra.

A korai 2000-ekben sikerült elindítani a sikeres játékokat, beleértve az Enter the Matrix-ot is, amely nagy sikereket ért el. Más kevésbé sikeres játékokat adtak ki, de egyik sem valósította meg a játék világát.

Jelen Atari

Az 2000-ek szerencsejáték-kiadása után úgy tűnt, hogy Atari végül megszűnt a csődre, és számos új ügyletet szereztek meg, és a divíziókat eladták. Az Atari egyik tanszéke azonban továbbra is az üzleti életben maradt. Ezt a divíziót Atari Kaszinónak nevezték el, amelynek középpontjában az online kaszinó játékok és szoftverek álltak.

Az Atari Casino-nak csak tíz alkalmazottja van, és nagy különbség van a több száz alkalmazottal szemben, amikor a vállalat csúcspontja volt. Az online kaszinó világ jelenlegi tendenciáit figyelembe véve azonban az Atari Kaszinó ismét felkelhet, hogy Atari a játék világának királya legyen.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Az Atari szerepe a játék világában Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: