A legjobb 5 kedvenc sportok, amelyeket élveztek és játszottak Írországban

0 Comments

Top 5 Kedvenc és legendás sport Írországban

A gyönyörű zöld sziget számos legendás dologról ismert, Guinnesstől a gél történelemig. Azonban a sport és az atlétika is jelentős részét képezi Írország kultúrájának. Az ír társadalom szereti a sportot, és számos játékot ünnepel a szigeten. Miközben élvezi a Spin Palace által kínált több kaszinójátékot, szánjon időt arra, hogy elolvassa Írországot és fedezze fel, mit szeretnek játszani.

Kelta Futball és Hurling

Mind az írországi őshonos sportok, mind a gél labdarúgás és a hurling az Emerald Isle legnépszerűbb sportjai. Mindkét hagyományos sportot a GGA is irányítja, amely a gél-atlétikai szövetség. Valószínűleg a kettő közül a legnépszerűbb a gél labdarúgás, amelyben a játékosok mind a kezüket, mind a lábukat használják, hogy egy labdarúgást kapjanak egy háló hátulján, vagy rúgjanak egy bárban. Ez az utolsó lejátszás olyan, mint egy mező cél Amerikai futball, bár a játék általában nagyon hasonló a futballhoz. A fő csavar, hogy a játékosok felvehetik a labdát, és futhatnak vele.

Hurling nagyon izgalmas, gyakran a világ leggyorsabb játékának tekintik. Két csapat van felszerelve horog alakú pálcákkal, úgynevezett hurleys, és a csapat tagjai egy kis labdát üldöznek (hasonlóan a teniszlabdához) egy mezőn, nagyjából egy futballpálya méreténél. A hurling nagy bátorságot, ügyességet és fizikai alkalmasságot igényel, hogy a labdát a mező egyik végétől a másikig szárnyalja. A közösségek büszkék a sportra, és minden szinten csapatokat állítottak fel, beleértve a gyerekek mérkőzéseit is. A megyék a legjobb játékosokat is összegyűjti az All-Ireland-ban, amely mind a hurring, mind a gael labdarúgásért a Croke Parkban, Dublinban történik. Az egész Írország szimbolizálja az ír atlétikai verseny csúcsát, és évente több mint 80,000 rajongót vonz.

rögbi

Mint sok európai ország, a rögbi rendkívül fontos az ír sportkultúrában. Bizonyos régiókban a rögbi még a hurling és a gél labdarúgás fontosságát is elzárja. A rögbi ír szerelem is a nemzetközi színtérre fordul, így az ír rögbi játékosok következetesen a világ legjobb rögbi játékosai közé tartoznak. Jelenleg az ír csapat harmadik helyen áll a világon.

Két csapat, tizenöt játékos mindkét oldalon, vagy akár a hordozható, átadhatja, vagy rúghatja a labdát a végső zónába, hogy összegyűjtse a legtöbb pontot. Írországra jellemző, a rögbi a négy tartomány között oszlik meg: Ulster, Munster, Leinster és Connacht. Ha valaha is Írországba látogat, győződjön meg róla, hogy egy tartományi meccset lát. Ha tavasszal utazik, látogasson el az évente megrendezésre kerülő Six Nations Tournament Dublinba, hogy lelkes ír rögbi élményt nyújtson.

Golf pólók

Írországban mind a fiatal, mind a régi golf szeretett. Az országban tartott rangos versenyek beáramlásával az utóbbi években a sport népessége fellendült. Ez a sport is növelte az ország gazdaságát, így a golf egy sportos és kulturális tűzés. Rory McIlroy is segítette a sport népszerűségét Írországban. Négy főszereplője van az ő nevéhez, és otthont ad az Irish Open-nek, segítve a golf tudatosságát és támogatását. Írország is Graeme McDowell otthona, aki megnyerte az 2010 US Open-et a Pebble-n strand. Ő volt az első európai 40 évben, hogy megnyerje a címet.

Idén az 2019 British Open is megrendezésre kerül a Royal Portrushban. A golf legjelentősebb szupersztárai közül több ezer látogató is részt vesz majd, ami segít a sport továbbfejlesztésében.

Futball

250 millió játékos játszott több mint 200 országban, a foci a világ legnépszerűbb sportja. Írországban negyedik helyen áll. 4.8% 15 éves korú felnőttek fociznak. Azok közül, akik szeretik a labdarúgást, néhány játékos csatlakozott a legnagyobb nemzetközi bajnokságokhoz, mint például az angol Premier League csapat.

A futball Írországban két irányító testületre oszlik: az egyik Észak-Írországra és az egyik az Ír Köztársaságra. Talán a focisták hatalmának és szenvedélyének megfelelőek a rajongók. Az 2016-ban Írország jutalmat kapott Franciaországtól az ír rajongóknak az európai döntőjében való részvételéért. Franciaország azt mondta, hogy az ír rajongók és a foci szurkolók boldogságot és szellemet hoztak Franciaországnak, s emelték erkölcsüket, miután nehéz évvel szembesültek a terrorista támadásokkal. Igazán, ha a szigetre szeretne utazni és az ír sporttámogatást a legkiválóbb, akkor vegyen részt egy focimeccsen.

Lóverseny

A hagyományos lovasok mindig népszerű sportok maradnak Írországban. A világ legjobb zsokéi közül néhány Írországból származik, például Ap McCoy és Ruby Walsh. Az ország ismert prémium versenypályáiról és tömeges rendezvényeiről is, mint például a Leopardstown, a Punchestown és a Galway versenyek.

A Racing egyedülálló módon áthatol minden közösségre. A gazdasági növekedés növelése érdekében szinte minden város Írországban legalább egyszer fogadási üzlet van, hogy az embereket nézze a versenyekre. A verseny is kiemeli a legjobbat magas társadalom, mint például a Lady's Day a Galway-i versenyeken, ahol a nők és a férfiak megjelennek, dappereket keresnek, és szeretnének pénzt nyerni a pónikon.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A legjobb 5 kedvenc sportok, amelyeket élveztek és játszottak Írországban Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon