A legjobb 5 leggyakrabban játszott sportok, amelyek Kanada büszkék

0 Comments

A juharlevél és a vörös bevonatú földek földjén sokan automatikusan összekapcsolják Kanadát a jégkoronggal. Míg a jégkorong a leggyakrabban játszott és legkedveltebb kanadai sport, a felső észak Amerikai az országban van néhány más játék az ujjaikban. Fedezze fel a Kanadában leggyakrabban játszott öt sportot a Spin Casino listáján. Miután eljutott a verseny hangulatába, próbálja meg a kaszinójátékunkat, hogy megnyerje saját bajnoki jackpotját.

Jégkorong

Bár nem meglepő, hogy a jégkorong az első számú sport Kanadában, senki sem hibáztathatja az országot annyira büszke. A hoki valóban Kanada sportja. A XIX. Század elején Kanadában a hockey szerelmi viszonya csak az évtizedek során nőtt. A sportot a Nemzetközi Jégkorong Kanada irányítja Jéghoki Szövetség. A főbb nemzeti bajnokságok közé tartozik a junior játékosok számára felajánlott Memorial Cup, valamint az idősebb résztvevők számára fenntartott Allan Cup.

A Nemzeti Jégkorong Liga (NHL) néven ismert jégkorongbajnokság egyaránt magában foglalja a csapatokat Egyesült Államok és Kanada. Kanadában, Montrealban, Torontóban, Edmontonban, Calgaryban, Ottawában és Winnipegben NHL csapatok vannak. A kanadai jégkorong nemzeti csapata rendszeresen versenyez az olimpián. Figyelemre méltó kanadai jégkorongjátékosok közé tartozik Wayne Gretzky és Mario Lemieux (akik mindketten centermen voltak) és Patrick Roy, egy gazember. Sokan mások befolyásolják a jégkorong történetét.

Lacrosse

A Lacrosse egy kicsit olyan jóhiszemű kanadai termék, mint a jégkorong. Az Algonquian Native americaniak eredetileg az 1600-ekben találták ki, hogy Kanada hivatalosan is 1859-ben nyilvánította nemzeti játékát. Kanadai nyári sport lett 1994-ben. Ma már több ezer ember szereti az egész országot a játékban, így a vezető és a junior bajnokság versenyei mind a mező, mind a lacrosse versenyen játszanak. A doboz lacrosse-t beltéri jégkorongpályán játszották le, ahol a jéget eltávolították vagy fedették, míg a mező lacrosse-t egy mezőn kívül játszották.

A kanadai Lacrosse Egyesület irányítása alatt két profi lacrosse-bajnokság létezik ma. A Nemzeti Lacrosse Liga képviseli a doboz lacroszét, és a Major League Lacrosse a lacrosse mezőt képviseli. Kanada az 2006-ben mutatta ki az 15-10-et, az 2006-28-et, miután az USA XNUMX-évet nyert.

Futball

Bár a kanadai labdarúgás gyökere a rögbi foci, a sport a kanadai futballnak nevezett saját változata. Két tizenkét játékos csapata minden egyes játékot egy ovális alakú labda területi ellenőrzésére játszik, hasonlóan az amerikai futball által beállított paraméterekhez. A legnagyobb különbség a kanadai és az amerikai futball között a mező nagysága. A kanadai futballpályák 110 yard és 65 yard szélesek. A céltáblák az elején is vannak a végzóna hátulja helyett.

A profi bajnokság kanadai labdarúgó-liga, vagy CFL. Számos labdarúgó esemény közül a Grey Cup nagyon várt, és több millió rajongót vonz be az állványokba és a televíziók körül. A CFL kilenc csapatból áll, köztük a Hamilton Tiger-macskák, a Montreal Alouettes, az Ottawa Redblacks, a Toronto Argonautok, BC Lions, Calgary Stampeders, Edmonton Eskimos, Saskatchewan Roughriders és a Winnipeg Blue Bombers.

Baseball

Baseball egy másik elemi sport Kanadában. Az országban a sport kezdetektől fogva játszott, a világ legrégebbi baseballparkja az Ontario-i Labatt Parkban létezik. Azonban ma az országban csak egy Major League csapat van - a Toronto Blue Jays. A Blue Jays a Major League Baseball (MLB) részeként versenyez és versenyez az amerikai csapatokkal. Az 1992-ban Kanada első World Series címét követelte, és az első (és csak) csapat lett az USA-n kívül, hogy megnyerje a bajnokságot.

A Major-bajnokságon kívül több független liga csapat játszik a Can-Am League-ben és az American Association-ban. A kanadai baseballot a kanadai Baseball szabályozza Ottawában. A nemzeti baseball csapat gyakran képviseli Kanadát nemzetközi szintű versenyeken.

Krikett

Kanada hosszú története van a krikettnek. Az 1844-ban Kanadában és az Egyesült Államokban játszottak az első nemzetközi krikett mérkőzésen, melyet New Yorkban tartottak. A következő Kanada csapata (az USA-n kívül) szembesülne egy nemzetközi mérkőzésen Ausztrália az 1932-ben. A 1968 Cricket Canada átvette a nemzeti csapat irányítását, és sok győzelmet hozott.

Az ICC (International Cricket Council) tagjai ellen a csapat első nagy versenye az 1979-ban volt az ICC Trophy-ben Angliában. Ott kvalifikáltak az 1979 világbajnokságra, amelynek során második helyen helyezkedtek el Srí Lankán. Kanada minősítette a következő világbajnokságot az 2003-ban. Ma a nemzeti csapat továbbra is részt vesz egynapos nemzetközi napon. Kanada is versenyképes női csapattal rendelkezik, aki többek között az 2007-ben megnyerte az ICC Americas bajnokságot.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A legjobb 5 leggyakrabban játszott sportok, amelyek Kanada büszkék Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon