A Cyber ​​Security megértése

0 Comments

Egyszer, néhány évvel ezelőtt egy olyan szoftver-illesztőprogramot kerestem, amely a drága játékvezérlőt egy különösen régi játékkal működtetné. A játék annyira öreg és homályos volt, hogy a keresésem arra vitt el, amit én személy szerint szeretnék gondolkodni; „Nem biztonságos web”, amelyet nem szabad összekeverni a sötét hálóval, ami teljesen más… Ez az internet a legjelentősebb és leggyakrabban látogatott webhelyeken túl. Őszintén szólva nem ajánlom, hogy menjen a nem biztonságos webre, hacsak nem rendelkezik megfelelő vírusvédelmi szoftverrel, és megérti, miért egy pillanat alatt.

Megérkeztem egy olyan webhelyre, amely azt állította, hogy van egy illesztőprogramom, aki megtenné, amit keresek, de tényleg egy piros zászlót kellett volna tennie, hogy a honlap egyébként nem tűnt érdeklődésnek a régi és homályos játék iránt. Függetlenül attól, hogy azonnal letöltöttem a fájlt és telepítettem. Látod, amikor kapok egy méhet a motorháztetőmben valamiért, különös tekintettel a számítógépre, általában nem adom fel addig, amíg a probléma megoldódik. Ez gyakran vezethet ahhoz, hogy gondatlanul a gondatlanul letöltött fájlokat vigyázzam.

Néhány másodpercen belül, amikor telepítettem a számítógépemet, a rendszer leállt. Az új program ablakának ablakát felemelte a monitoromon, amelyek közül sokan nem is azonosítottam, mivel olyan nyelven készültem, amit nem értem. Ez volt a legrosszabb rosszindulatú fertőzés, amit valaha is kaptam, és napokig tartott a tisztításra. Valójában, ha a számítógépem középkorban volt, valószínűleg egyszerűen halálra került volna, mivel az orvosok démonok birtokában voltak.

A számítógépes biztonság nem jók

Az internet sokkal biztonságosabb, mint korábban. Bízz bennem, tudom. A rosszindulatú programok és a kémprogramok szoftverek sokkal gyakrabban fordultak elő, és egy személy viszonylag könnyű volt felvenni. Ma minden olyan honlap, amely megéri a sót, és remélve, hogy ismételt látogatókat vonz, mentes lesz a rosszindulatú szoftverektől. De még mindig ott van, ne tévesszen. Egyfajta vírusvédelem a rendszereden eléggé átkozott jó ötlet.

De egy dolog, amit meglehetősen érdekesnek tartok, az, hogy a paranoiás sok modern felhasználó még mindig van. Anyám nem vásárol online, mert megrémült, hogy a kártya adatait a nyilvánvalóan tucatnyi árnyékban váró hacker fogja megragadni. Nagy óvatosság van, de úgy vélem, hogy sokan még mindig a szükségtelenül paranoiás zónában maradnak.

Reális figyelmeztetés

A közhiedelemmel ellentétben a vírusok egyszerűen nem ugorhatnak le az internetről a számítógépre. Csak így nem működik. Ezeket telepíteni kell, és ezt általában egy malacka más programmal támogatják. Biztosan nem fogsz rosszindulatú programokat telepíteni, ezért be kell illesztenie valamit, amit telepíteni akarsz, vagy álcázva, hogy valami másnak látszjon.

Ez az, ahol a vírusvédelmi programok nagyon hasznosak; mindent beolvasnak. A jobb védelmi szint azonban nem a nem megbízható helyekből származó programok telepítése. Ismét a legtöbb általános webhely nagy erőfeszítéseket tesz annak elkerülése érdekében, mert a látogatók visszatérnek.

Modern titkosítás

De mi a helyzet azokról a történetekről, amelyekről hallott, ahol egy személynek ellopják a kártya adatait, és semmit sem tudnak elszámolni? Ez nagyrészt félreértett. A legtöbb, aki ily módon eltalálta magát, egy online adathalász-csalás áldozatává válik. Az adathalászat a számítógép tolvaj megkapja a személy adatait kegyetlen eszközökkel. Például egy banknak álcázott e-mailt küldenek, amelyben felkéri a személyt, hogy írja be a kártya adatait valamilyen vagy más okból. Ezt egy számítógépre telepített billentyűleütő is elvégezheti, amely nyomon követi, hogy mi történik a billentyűzeten, és érzékeny adatokat rögzít. Lásd fent, hogy egy ilyen dolog hogyan telepíthető.

A legtöbb feltételezés az, hogy az internetes hitelkártya-tranzakciókat a hackerek egyszerűen az internetről kiveszik, valószínűleg a hackerekről készített filmeknek köszönhetően. Ha egy nagyon tehetséges és rendkívül jól képzett hackerek csoportja egy ilyen dolgot akart volna csinálni, akkor ellenük kell lennie a valaha megfogalmazott, leginkább rettenetesen repedt szoftverekkel szemben. A modern online kaszinók például titkosítást használnak, az 128 bit SSL fajtát, amely alapvetően olyan, mint egy középkori tisztasági öv, melynek soha senki sem volt kulcsfontosságú. Szinte lehetetlen, hogy behatoljon, és bejuthasson a labdákba (és persze túl emberfeletti intelligenciába is).

Modern titkosítás

Ha egy kaszinóval történő tranzakciót kezdeményez, az átvitel titkosítva van. Ha meg akarja szakítani a titkosítást, akkor kitalálnia kell a kulcsot. Szóval, egy hacker kitalálhatja a kulcsot? Természetesen, ha több idejük van a kezükön, mint létezik. Szeretném megmutatni az 128 bites titkosítás lehetséges kulcsainak számát. Ez így néz ki;

339,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000

Más szavakkal; és az online tranzakció egy kaszinóval egy trillió-szoros vagy ennél biztonságosabb, mint a pénz ATM-ből történő rajzolása.

Tehát, a történet erkölcse nem töltse le a dolgokat a rosszindulatú weboldalakról, és minden eszközzel hagyja, hogy az anyja online használhassa hitelkártyáját - különösen, ha kaszinójátékokat akar játszani.

Twitter | Facebook | Instagram

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A Cyber ​​Security megértése Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: