A tudatosság feltöltése a számítógépekre

0 Comments

A transzhumanizmus nem új ötlet. Az a hiedelem, hogy az emberek az aktuális szellemi és fizikai korlátokon túl is fejlődhetnek, sok éven át használatosak a sci-fiben. Cryonics, az elhunyt emberek mélyfagyasztásának folyamata is egy ideje van. Most együtt jönnek a Nectome nevű induló cégbe.

Milyen csodálatos lenne, ha örökre megtartanánk az elménket? Értékes emlékeket tudtunk megtartani, mint egy nagy póker kifizetés megnyerése vagy gyermekeink első alkalommal történő megnyerése. Emlékezhetünk olyan érzésekre is, mint a gyengéd eső a bőrön, vagy a virág illata. Természetesen a legnagyobb gondolkodók tudása és bölcsessége is halhatatlanná válhat. Képzeld el, hogy Einstein vagy Stephen Hawking gondolatait meg lehetett volna tartani.

Hawking példája különösen alkalmas a Nectome-ról szóló megbeszélésre. A vállalat, amely már finanszírozott 1 millió dollárt, az agy megőrzésére törekszik. Robert McIntyre alapítója olyan eljárást dolgoz ki, amely egyesíti a balzsamozást a krionikával. Eddig ő és Nectome partnere, Michael McCanna sikeresen megőrizte egy disznó, egy nyúl és egy idős asszony agyát.

Technológiai megközelítés az örök életre

Miután az agyat sikeresen pácolták, a jobb szóért, mi a következő lépés? Az agy és a testromlást érintő kérdéseket a Nectome végső elképzelései eléggé tisztán tartják. Bár még nem lehetséges, McIntyre és McCanna úgy vélik, hogy az emberi elme számítógépes szimulációvá történő átalakítására szolgáló technológia nem messze van. Innen fel lehet tölteni egy adatszerverre, és örökre megőrizhető.

Ken Hayworth kiemelkedő idegtudós szava szerint: „Ha az agy halott, olyan, mintha a számítógép ki van kapcsolva, de ez nem jelenti azt, hogy nincs információ”. A Nectome a „connectome” -ból származik, a szinapszisok szavának, amely összeköti a neuronokat bármely agyban. Ezt reméli az alapítók, hogy digitálisan reprodukálnak, feltöltenek és megosztanak.

Kapcsolódó problémák

Sok előre gondolkodó úgy véli, hogy az emberi tudatosság feltöltése a Cloud Storage-ra életük során megtörténik, de egyesek nem meggyőzőek. Az apró féreg, a Caenorhabditis Elegans összekapcsolódása több mint 10 év óta ismert, de még nem „feltölthető”. Ez csak 7000 szinapszisokat tartalmaz; az emberi agyban trillió van.

Anders Sandberg az Oxford Egyetem Humán Intézetének jövőjéről hozzáteszi, hogy az interneten található összes információ csak az 283,000 emberi agyban tárolható. Ezen túlmenően, az immateriális arról, hogy mi teszi az emberi elmét vagy a lelkiismeretet, nem túlélheti a feltöltést. Az emberek a filozófiai kérdést is felvetik, hogy kell-e.

Bármit is hihetsz, az a nap, amikor feltöltheted az emlékeit az első sportversenyedben, az első csókodban, házasodásodban vagy bármi másban. Jelenleg a Connectome megőrzi az agyat egy későbbi időpontban, amikor a feltöltés lehetséges; a vállalat valójában még nem tudja ezt a funkciót végrehajtani.

Annak ellenére, hogy a weboldal sokkal közelebb hozhatja ezt a valóságot, a Connectome nagy érdeklődést generál. Megkezdődött a várakozási lista, amikor a technológia elérhetővé válik az állami polgárok számára, és minden egyes hely 10,000 dollárba kerül. Bárki, aki ezt elkötelezi, eutanizálni kell; az agyat a lehető leghamarabb meg kell őrizni a halál után, hogy elkerüljék a bomlást. Ezért a Connectome következő kísérletei véglegesen beteg betegeket tartalmaznak.

A cég úgy véli, hogy a jog jobb oldalán marad, ahol az orvos-öngyilkosság törvényes, például Kaliforniában. Mivel az eljárás „100% halálos”, problémákat okozhat azok számára, akik nem terminálok, vagy a világ más részein vannak. A jogi kérdések ugyanolyan érdekesek, mint a Connectome-t érintő tudományos és filozófiai kérdések.

https://www.technologyreview.com/s/610456/a-startup-is-pitching-a-mind-uploading-service-that-is-100-percent-fatal/

https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-03-19/use-your-brain-artificial-intelligence-isn-t-close-to-replacing-it

Íme néhány igazi dolog, amit az emberek az agy megőrzéséről indítottak el

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/nectome-brain-embalm-mind-uploading/

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
A tudatosság feltöltése a számítógépekre Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon