Mit hív a Callum Smith jövője?

0 Comments

A verhetetlen 25-bout professzionális bokszkarrierje miatt kevés ember nem hívta vissza Callum Smith-t, hogy folytassa a győzelmet. Természetesen, mivel bárki, aki gondosan követi a sportfogadási tippeket, minél magasabbra mozog a nemzetközi rangsorban, mint a bokszoló, annál keményebb lesz. Vajon Smith-nek van-e, amit valódi bajnok lesz, és egyesíti a választott körzet különböző öveit, a szuper-középsúlyt? Vannak, akik úgy gondolják, hogy ezt megtehetik, és a jövőben akár egy súlyosztást is fel tudnak lépni. Mit mond nekünk Smith korábbi múltjáról, és mit tart a jövő?

Smith Amatőr Karrierje

1990-ban született Smith fiatal korában bokszolt. A testvérei - Liam, Paul és Stephen - szintén bokszolók. A testvérek közül a legfiatalabb, Callum a saját Liverpool városa körül harcolt, mielőtt megnyerte a Nagy-Britanniában az 2010-ben megrendezett Nagy-Britanniában. Ezt követően úgy döntött, hogy képviseli országát az idei New Delhi Nemzetközösségi Játékokban. Elvette az ezüstérmet.

2012-ben Smith átkapcsolta a könnyű nehézsúlyú osztályokat, hogy a londoni olimpiai játékok csapatába lépjenek. Nem volt sikeres, de az azerbajdzsáni harcos veszteségét követően az egyik kevés csalódása a gyűrűben. Ezt követően Smith úgy döntött, hogy az amatőr sportban nem volt jövője, és a testvérei nyomában követte a profilt, majd az év folyamán profi.

Smith professzionális bokszpontjai

Az 25 egyenesen nyerte a nevét, néhány modern ökölvívó megegyezhet a Liverpool professzionális bokszkarrierjével. Az 2013-ben az első nagy sikere akkor történt, amikor Patrick Mendy-t megverte Angliában, az üres szuper-középsúlyú címmel. Csak egy hónappal később felvette a nemzetközi WBC szuper-középsúlyú címet Ruben Eduardo Acosta ellen.

A 2017-nál Smith lett az egyik első bokszoló, aki a World Boxing Super Series címért versenyzett. WBC versenyzőjeként Smithnek meg kellett küzdenie a csúcsra, látva néhány csúcsminőségű ellenfelet. A svéd boxer Erik Skoglundot harcolta először a szuper-középsúlyú negyeddöntőben. Ez a verseny az 12 fordulón haladt, de Smith egyhangú döntéssel nyerte el.

Az elődöntőben a veszélyes harcos, Nieky Holzken szembesült a nürnbergi rendezvényen. Smith a tizenkettedik forduló után a bírák egyhangú döntésével is megnyerte ezt. Következésképpen Smith küzdött a brit ökölvívóval, George Groves-szel Szaúd-Arábiában a döntőben, a harc, amit a kiütés nyerte el a cím megszerzéséhez.

Egy emelkedő csillag

Sokan úgy vélik, hogy a boksz világának növekvő csillagává válik, Smith promótere, Eddie Hearn bejelentette, hogy a harcos következő versenye valószínűleg a Egyesült Államok. Bár Smith kiütötte a mexikói harcosot, Abraham Fernandez-t Carsonban, Kaliforniában, vissza az 2014-be, máskülönben még soha nem volt lefoglalva harcolni Amerika. Az újonnan koronázott WBA-bajnok valószínűleg most megvédi a címet egy kettős fejlécben, amelyet nyáron kell rendezni.

Hearn elmagyarázta, hogy mivel egy másik brit harcos jelenleg nem működik ugyanolyan szinten, mint a Smith, az a valószínűtlen, hogy a Liverpudlian harcolni fog a UK a közeljövőben. Ehelyett azt mondják, hogy Hearn inkább azt a lehetőséget választja, hogy Smith következő futamát ugyanazon a kártyán helyezze el, mint Oleksander Usyk, egy másik World Boxing Super Series győztes, mint Smith. Mindkettő hasonló törzskönyvekkel rendelkezik, és hasonló érdeklődést vonz a fogadók nyilvánosságától. Mint ilyen, a kettős fejléc-ötlet szájvízzé válhat attól függően, hogy az ellenfél Hearn képes vonzani a bajnokot. Alternatív megoldásként Smith átállhat a könnyű-nehézsúlyú részlegre, és Sergey Kovalev-nel vitatja a WBO címet.

A pletykák ellenére egyelőre még nincs javaslat. Néhányan azt mondják, hogy Smith a következőben lesz Chicago míg mások azt sugallják, hogy a New York City-ben való leszámolás valószínűbb. Akárhogy is, az ökölvívó rajongók aligha tudják megtartani izgalmukat, mivel a brit boksz emelkedő csillaga a generáció egyik legerősebb harcosává válik. Csak talán Anthony Joshua, a világ nehézsúlyú tulajdonosa, aki nagyobb szeretettel bír a brit sportközösség szemében. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban a győzelem megnehezítheti Smithet a világ minden tájáról.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Mit hív a Callum Smith jövője? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon