Mi a svéd pizza?

0 Comments

A svéd pizza egy észak-mediterrán klasszikus klasszikus pizza, amit szeretni vagy gyűlölni fog. A svédek imádják azt, és számtalan svéd pizzamodellt fogyasztanak a droveikben. De miért van olasz pizza? Svédország? És miért van olyan sok távoli recept?

A svéd Pizza ipar

Ezt a szokatlan kulturális tendenciát úgy vélték, hogy a késői 1960-ek és a korai 1970-ek idején érkezett olasz migránsok beáramlásának közvetlen következménye. Természetesen is bevitték a pizzáikat. És miután nyilvánvalóvá vált, volt egy helyi piac a friss pizza számára, ők is megnyitották a pizzériákat, hogy kielégítsék ezt a keresletet. Ennek eredményeként a svéd kortárs pizzapiacot a mediterrán térség legtöbb országából származó migráns munkavállalók által működtetett független vállalkozások uralják. A svéd pizzériában egy közös látvány a video póker gépek és résidők, ahol a pizzát várva játszhatsz.

Ez önmagában is számos multikulturális hatással találkozott, amelyek mindegyike hagyta el a pizza terméken. Az egzotikus összetevőket néhány svéd-pizza szakember szinte elengedhetetlennek tartja. De ez a kulináris mozgalomnak más szokatlan hagyományai is vannak. Svédországban például mindenféle pizzát szolgálnak fel valamilyen oldalsó salátával, amely fehér káposztát, paprikát, olajat és ecetet tartalmaz. Amikor étteremben pizzát ebédelsz, a salátád az asztal közepén egy közösségi tálként jelenik meg, míg az elvihető egyenérték egy zsákban vagy műanyag pohárban van. Nincs olyan protokoll, amely körülveszi, hogyan és mikor eszik a „pizza salátát”, így elfogyasztja a választott pizzát, vagy azt követően, illetve azt követően.

Pizza menük

És mi a választás! A svédek nem ösztönösen konzervatívak a pizza ízek tekintetében. Sok rajongó időről időre örömmel adna hozzá egy kicsit többet, de a svéd pizza receptek az álmok, vagy rémálmok cuccai, attól függően, hogy mennyire tiszteljük az ízlelőbimbóit és az emésztőrendszert! (Talán) az étvágyat ötödik pizza keveréke, amelyek mindegyike svéd pizzaházban található:

A Piteå Nya Gul & Blå pizzériája pedig a „sokoldalúságot” kínálja a gyorséttermi szurkolóknak a „Vulcan” pizzát - a világ legjobb pizzáinak egyikében. Ez a szörnyeteg olyan összetevőkből áll, mint a szalonna, a pepperoni, a kockára vágott steak, a sült krumpli, az uborka, a paradicsom, a vöröshagyma, a saláta, a sajt hegyei és még sok más.

Svéd Kebab Pizza

Svédország legkedveltebb pizza receptje a kebab pizza. A balkáni és a közel-keleti migráns családok a 1970-ekbe Svédországba vitték. Ma széles körben elterjedt népszerűsége azt jelenti, hogy a svéd szupermarketekben fagyasztott ételként eladott kebab pizzát is találhat. A bárány a hagyományos kebab hús, de a svéd kebab pizzákban marhahús, csirke, sertéshús is használható. Törökországvagy talán kecske, hal vagy másféle tengeri étel. A csomagolásban, szendvicsként, vagy sült krumplival, hagymával, Tzatziki mártással, zöldpaprikával és salátával ellátott kebab pizza minden bizonnyal ízletes, de nem a kalória-tudatos választás!

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Mi a svéd pizza? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: