Miért van a női labdarúgás Németországban?

0 Comments

Volt idő, amikor Németországnemzeti nő labdarúgás a csapatot a világ legjobbjaként ismerik el, egyben akkor is, amikor Németország és a USA volt az egyetlen két első futó a női világbajnokságon. De ezek a napok már elmentek. Németországban és sok más európai országban, bár még mindig sok futball-témájú játékot talál a kedvenc online kaszinójában, úgy tűnik, hogy a női labdarúgó-játék (Frauenfußball) csökken. De hogyan lehet ez így, ha egyes nemzetek arról számolnak be, hogy a női játék iránti érdeklődés mindig a legmagasabb? Amikor az 60,739 világrekordja nemrégiben megjelent egy spanyol hazai labdarúgó-játékot két női csapat - Atlético de Madrid és FC Barcelona között? Amikor csak tavaly decemberben, Ada Hegerberg lett az első női Ballon D'or első fogadója?

Magasan elismert platform

Németország Frauen-Bundesliga kétségtelenül az egyik vezető hazai hazai profi labdarúgó bajnokság a világon. A Frauen-Bundesliga már évszázadokon át tartó története és erős hazai játékosokkal csapkodott, és már régóta a világ legtehetségesebb női játékosai által játszott legmagasabb minőségű labdarúgó. Így a Frauen-Bundesliga erősen állítja, hogy a német női labdarúgó fáklyája.

A Frauen-Bundesliga két vezetője fények

Heidi Mohr az 1990-ekben volt a liga első sztárja. A 104-i német csapatban játszott, és a Frauen-Bundesliga legjobbja volt az 1991-tól az 1995-ig. Mohr domináns jelenlét volt a hazai bajnokságban, aki szintén képes volt replikálni a formáját a nemzetközi színpadon. 83-időket szerzett 104 mérkőzésekben, és a második helyen áll a vezető női nemzetközi gólszerzők listájában.

A Birgit Prinz az első név a legjobb gólszerzők listáján. 155 bajnoki célokat szerzett, és számos Bundesliga címet és német kupát nyert. A Prinz szintén háromszoros UEFA Női Bajnokok Ligája győztese Frankfurtban. Ráadásul az 2003, az 2004 és az 2005-ben a FIFA Év Világjátékosává választották, és az év német női labdarúgójaként is megtisztelték az 2001 és az 2008 hosszú távú varázslatában.

Csökkenő részvétel

A Potsdam turbina a Frauen-Bundesliga egyik legsikeresebb csapata volt, és szóvivőjük, Stephan Schmidt elfogadja, hogy a nézők száma komolyan csökkent. Úgy véli, hogy az 60,000-nál nagyobb tömegek lényegében egyszeriek, amelyek kevéssé fogják megakadályozni a csökkenő tendenciát. Továbbá nem látja, hogy a közelgő világbajnokságnak hosszabb távú hatása lenne a jelenlétre, még akkor is, ha Németország jól működik.

Megmutatva, hogy a Turbine saját támogatása 25% -kal esett öt év alatt, azt mondta, hogy az átlagos kapu az 2,000 körül volt, de most már az 1,500-ra csökkent. Schmidt úgy véli, hogy ezek a számok átmenetileg emelkedhetnek, ha a német női csapat eljuthat a későbbi Világkupa fordulóiba, de még mindig meg van győződve arról, hogy az esetleges tüskék nem tartanak elég sokáig ahhoz, hogy megforduljanak a bajnokságra.

A rossz híreket a Frauen-Bundesliga máshol is visszhangozták. Wolfsburg, amely jelenleg nagyon sikeresen fut, a Bundesliga bajnokok és a Női Bajnokok Ligája (mind az 2013, mind az 2014) sorozatgyőztesei. Mégis úgy tűnik, hogy otthoni támogatásuk csökken: öt év alatt a hazai bajnokságok átlagos részvétele egy tiszteletre méltó 2,400-ról 1,300-re - egy támogatott 42% -ra.

Az FC Bayern München női labdarúgóinak egy kicsit jobban járnak, hiszen öt éven keresztül sikerült stabilizálniuk a számukat, és nominális növekedéssel is büszkélkedhetnek. Mindazonáltal a legtöbb megfigyelő ezt a Bayern férfiak fenomenális hazai sikereire tette.

Az új nemzeti edző ismeri a pontszámot

Steffi Jones, aki többet játszott Németországban, mint az 100-idők, nem élvezte nagy sikert a német válogatott edzőjeként. Noha az 2016 olimpiai bajnokok voltak, Németország nőkkel zavarba ejtették a veszteségeket. Hat alkalommal európai bajnokok, még mindig elveszett nak nek Dánia az 2017 verseny negyedik utolsó szakaszában. Az ilyen előadások végül Jones zsákmányolását eredményezték, amikor csapata utolsó helyen végzett a négy csapat SheBelieves Cup versenyén.

Martina Voss-Tecklenburg új nemzeti edzője, hamarosan bejelentette saját világbajnokság-csapatát, nagyon tisztában van azzal, hogy a női labdarúgás alacsonyabb szinten elvesztette népszerűségét. Úgy véli, hogy a világbajnokság nagyszerű lehetőséget kínál német csapata számára, hogy elkezdje kezelni ezt a csökkenést. Ha a csapat ismét jól teljesít, Voss-Tecklenburg úgy véli, hogy ez segít abban, hogy több nézőt kapjon a német stadionokba.

Példaképek

Az egykori csillagbajnokok, mint Birgit Prinz és Nia Künzer nyugdíjazásával Arany cél ellen Svédország a német világbajnokságot az 2003-ben biztosították - van értelme, hogy a korábbi „szerepmodell” fellebbezés egy része hiányzik a játékból. Az Angliában és az Egyesült Államokban a női játék jelenlegi sikerével mindig fennáll annak a veszélye, hogy a mai német legjobb játékosok most már külföldön is játszhatnak.

Prinz, egy veterán, aki az 214 nemzetközi mérkőzéseken játszott, valójában a világbajnoksághoz vezet, de csak sportpszichológusként. És még itt is, az ő részvétele nem tekinthető elég fontosnak ahhoz, hogy teljes munkaidős szerepet töltsön be. Martina Voss-Tecklenburg nemzeti edző elmagyarázta: „Nem lesz ott egész idő, mert későn közeledtünk hozzá. Tehát képes lesz nekünk adni valamit, de csak egy meghatározott ideig.

Spin Palace Nincs betéti kaszinó bónusz >>


Forrás: spinpalace.com
Miért van a női labdarúgás Németországban? Frissítve: Június 18, 2019 Szerző: Damon
Share kaszinó bónusz: